Browsing Tag
Petražolės
31 posts
Rūkyto upėtakio užtepėlė
Jau gyriausi, kad savo sodyboje turiu rūkyklą, kurioje rūkome žuvį, daržoves, kartais ir mėsą. Bet su pastarąja būna…
Bandelės su vištiena ir grybais
Kaip jau žinia, esu visiška nemėgėja makaronų, bandelių, tortų bei pyragų. Trumpai tariant, saldumynai ne man, miltiniai patiekalai…
Cukinijų ir bulvių apkepas
Šį itališkos kilmės apkepą yra labai lengva pagaminti, ypač jei iš vakarykštės dienos yra likusių virtų bulvių. Ypač…
Mėsos apkepas su baklažanais ir Bešamelio padažu
Skanus ir sotus apkepas! Galite gaminti be grikių – vis tiek gausis labai skanu! INGREDIENTAI: 1 baklažanas; 1-2…
Grybų ir grūdėtos varškės lazanija
Ši grūdėtos varškės ir grybų lazanija buvo gausiai išgirta Dianos bloge bei įvertinta dešimtimi, todėl maždaug savaitę svajojau,…
Daržovių apkepas su pievagrybiais
Jei laukia smagus vakaras su draugais, nustebinkite savo svečius puikiu daržovių apkepu. Šį patiekalą galima kepti gilioje kepimo…
Makaronai su keturių sūrių padažu
Jau senokai norėjau išmėginti šį padažą makaronams. Tad sulaukusi itališkų patiekalų savaitės ir radusi laisvą vakarą, ėmiausi darbo.…
Varškės kukuliai su pomidorų padažu
Varškė pirmiausia man asocijuojas su mamos retkarčiais kepamais varškėčiais – saldu ir tirpsta burnoje. Tad norėjau rasti varškišką…
Avinžirniai su cukinija ir keptomis paprikomis
Ilgą laiką ruošiausi pagaminti ką nors vegetariško, bet vis atidėliojau, nes vis tai tą norėdavosi pagaminti, tai kitką……
Aštuonkojo salotos su pankoliu ir apelsinais
Man labai džiugu, kad vis dažniau galima Lietuvos prekybos centruose, žuvies parduotuvėlėse, turguose įsigyti puikių jūros gėrybių. Į…
Raudonųjų kopūstų salotos
Aš tikrai turiu milijoną priežasčių mėgti salotas ir visai nebūdama liekna smilga iš Lietuvos vidurio, tiesiog man tai labai skanu. Kaip kita lietuvė Turkijoje kartą pasakė (gal tiksliau Facebooke parašė), kad nemoka jau valgyti be bliūdo salotų. Taip pat ir su manimi, nemoku jau kitaip, nes man labai skanu. Ar tai kepta mėsa. ar įdarytos daržovės ar paprastas troškinys, ar plovas, visada šalia darausi salotas.
Baklažanų ir pomidorų salotos
Jau baiginėjasi Ramadano šventės, o štai karščio banga tiesiog užpuolė. Nors visada vasarą karšta, bet kas met nekenčiu…
Portugališkos avinžirnių ir menkės salotos
Šiandien dar vienas portugališkas receptas, į kurį įeina bacalhau (džiovinta sūdyta menkė – praėjusią vasarą po atostogų Portugalijoje…
Keptų paprikų salotos – tiks prie bet kurio patiekalo
Keptų paprikų salotos – tiks prie bet kurio patiekalo, faktas. Svarbu nepatingėti ir iškepti jas skirtingų rūšių. Galima kepti ne tik paprikas, bet ir pipirus ar čiles. O svarbiausia reikia kepti kartu, kad sultys susimaišytų ir skirtingi paprikiniai/pipiriniai skoniai susigertų ir salotos būtų dar įspūdingesnės.
Bulvių salotos su prieskoninėmis žolelėmis
Bulvių salotos su prieskoninėmis žolelėmis – labai populiarios skandinavijoje ir vokietijoje. Kiekvienoje šalyje su savomis inerpretacijomis, bet visada labai skanios. Anksčiau galvodavau, kad bulvių salotos tai kaip mūsų balta mišrainė turi būti, bet pasirodo nebūtinai. Jos gali būti ruošiamos ir su sultiniu, ir su garstyčiomis, ir su begale įvairiausių žolelių ir dar daug įvairiausių interpetacijų. Priklauso nuo šeimininkė užmojo ir kiek turi virtų bulvių. Aš niekaip negaliu atsidžiaugti pasaulio įvairovės posūkiu, kai galima drąsiai miksuoti neįtikinamiausiu rakursu.