Šį mėnesį didžiausią dėmesį skiriame maisto produktams. Pradedu nuo bananų duonos. Ją išsikepti labai lengva, o duona gaunasi labai skani. Ši duona puikiai tinka su žemės riešutų sviestu!

INGREDIENTAI

  • 1/2 puodelio minkšto sviesto
  • 3/4 stiklinės cukraus
  • 1 kiaušinis
  • 1 šaukštelis vanilės
  • 1 puodelis trintų bananų (apie 3 bananai)
    1 1/2 stiklinės pilno grūdo miltų
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • 1 šaukštelis kepimo sodos
  • 1/2 šaukštelio druskos

GAMINIMAS

  1. Dideliame dubenyje sutrinkite sviestą ir cukrų.
  2. Įmaišykite kiaušinį ir vanilę.
  3. Mažu greičiu įmaišykite trintus bananus.
  4. Toliau sumaišykite miltus, kepimo miltelius, soda ir druską.
  5. Supilkite į riebalais išteptą kepimo formą.
  6. Kepkite 180°C laipsnių temperatūroje apie 35-40 minučių.
  7. Sumažinkite orkaitę iki 160°C laipsnių ir kepkite dar 10 minučių. Į duonos vidurį įsmeigtas dantų krapštukas turi būti švarus.

Taip pat rekomenduoju pabandyti išsikepti:

Bananų duona su mėlynėmis

Bananų duona su vyšniomis ir šokoladu