Šį mėnesį didžiausią dėmesį skiriame maisto produktams. Pradedu nuo bananų duonos. Ją išsikepti labai lengva, o duona gaunasi labai skani. Ši duona puikiai tinka su žemės riešutų sviestu!
[vc_row][vc_column][vc_text_separator title=”INGREDIENTAI” i_icon_fontawesome=”fas fa-utensils” i_color=”custom” i_background_style=”rounded” i_background_color=”custom” title_align=”separator_align_left” color=”custom” style=”dotted” border_width=”3″ add_icon=”true” accent_color=”#2863ec” i_custom_color=”#ffffff” i_custom_background_color=”#2863ec”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]- 1/2 puodelio minkšto sviesto
- 3/4 stiklinės cukraus
- 1 kiaušinis
- 1 šaukštelis vanilės
- 1 puodelis trintų bananų (apie 3 bananai)
1 1/2 stiklinės pilno grūdo miltų - 1 šaukštelis kepimo miltelių
- 1 šaukštelis kepimo sodos
- 1/2 šaukštelio druskos
- Dideliame dubenyje sutrinkite sviestą ir cukrų.
- Įmaišykite kiaušinį ir vanilę.
- Mažu greičiu įmaišykite trintus bananus.
- Toliau sumaišykite miltus, kepimo miltelius, soda ir druską.
- Supilkite į riebalais išteptą kepimo formą.
- Kepkite 180°C laipsnių temperatūroje apie 35-40 minučių.
- Sumažinkite orkaitę iki 160°C laipsnių ir kepkite dar 10 minučių. Į duonos vidurį įsmeigtas dantų krapštukas turi būti švarus.
Taip pat rekomenduoju pabandyti išsikepti:
Bananų duona su vyšniomis ir šokoladu