Plikytos tešlos virtiniai su sojos faršu, žolelėmis ir juodųjų serbentų džemu

Tinginiai irgi verda
Plikytos tešlos virtiniai su sojos faršu, žolelėmis ir juodųjų serbentų džemu

Virtiniais vadinu koldūnus, nes taip juos vadina mano seneliai…

O šito patiekalo vertinti neišdrįsiu, nes… jį sugalvojau pati. Tiksliau, virtinių įdaras mano. Galiu pasakyti tik, kad buvo labai labai skanu, ir ne man vienai. Taip gražiai jie garavo ant stalo, kad net fotoaparatas aprasojo… Šis patiekalas Jūsų nepasotins taip, kaip pasotina mėsiniai virtiniai, bet išbandyti verta – atrasite neįprastų skonių. Taigi vertinti palieku Jums!

Sudėtingumas: Šiek tiek yra ką nuveikti.

Šaltinis: Įdarą, kaip jau sakiau, sugalvojau pati.

INGREDIENTAI

Keturioms porcijoms reikės:

Virtinių tešlai:

  • 3 puodelių miltų (arba stiklinių, jei viską matuosite stiklinėmis)
  • 3 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 1 puodelio verdančio vandens

Įdarui:

  • 100 g sojos faršo
  • 2 nemažų morkų
  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus kepimui (galite dėti ir daugiau, jei norisi)
  • Kiaušinio
  • Pusė jautienos ar vištienos sultinio kubelio
  • Nemažos saujos šviežių kapotų žolelių – laiškinio česnako (chives), petražolių, krapų (galite naudoti ir kitas čviežias žoleles, tokias, kaip bazilikas, čiobrelis, raudonėlis, bet aš naudojau šias, kadangi jos visos kartu sukuria itin puikų skonį)
  • Žiupsnio pipirų
  • Žiupsnelio druskos (papildomai druskos reikės ir virtinių virimui)
  • Žiupsnio allspice prieskonių mišinio (malti gvazdikėliai, muskatas ir cinamonas) arba tiesiog smulkinto muskato
  • 2 šaukštų citrinos sulčių
  • Keleto lauro lapų

GAMINIMAS

  1. Paruoškite tešlą: į miltus supilkite aliejų ir išmaišykite, tada supilkite verdantį vandenį, viską išmaišykite ir, palaukę keletą minučių, kol mišinys atvės, gerai išminkykite. Padėkite tešlą į šaldytuvą atvėsti, kol paruošite įdarą.
  2. Paruoškite įdarą: išvirkite sojos faršą, kaip nurodyta pakuotėje. Įkaitinkite keptuvę ir aliejuje pakepinkite morkas, sudėkite sojos faršą, sutrupinkite sultinio kubelį ir viską pakepinkite dar keletą minučių.
  3. Apkepusį mišinį sudėkite į dubenį, suberkite du trečdalius kapotų žolelių, įmuškite kiaušinį, suberkite pipirus, allspice prieskonius ar muskatą, druską, supilkite citrinos sultis.
  4. Masę gerai išmaišykite ir pradėkite ruošti virtinius.
  5. Iškočiokite tešlą, su stikline išspauskite apvalius skritulėlius ir jų viduryje dėkite šiek tiek įdaro.
  6. Užspauskite virtinių kraštus pirštais arba šakute.
  7. Užvirkite puode vandenį su trupučiu druskos ir lauro lapais. Sudėkite į verdantį vandenį pusę virtinių, pamaišykite, uždenkite dangtį ir pavirkite minutę. Tada sudėkite likusius virtinius – taip virtiniai niekada nesulips.
  8. Kai virtiniai iškils į paviršių, pavirkite dar 7-10 minučių ant sumažintos ugnies.
  9. Patiekite virtinius: kiekvieną porciją pagardinkite likusiomis kapotomis žolelėmis ir patiekite su grietine, sojos padažu arba juodųjų serbentų uogiene. Aš valgiau su juodųjų serbetų džemu ir nuoširdžiai siūlau šį derinį išbandyti – maloniai nustebsite. Taip pat nepaprastai puikus padažas koldūnams yra grietinė, sumaišyta su sojos padažu – vienas skaniausių mano ragautų padažų, kuris man netgi skanesnis už daugumą sūrio padažų.

Skanaus!

Dar rekomenduoju išbandyti: Aguonomis įdaryti virtiniai

Total
0
Shares
Related Posts