Viename reklaminiame leidinyje aptikau labai gražią Nestle produkcijos reklamą – negrabia vaikiška rankele buvo užrašytas karamelinio pyrago su bananais ir grietinėle receptas. Polly’s super banoffee pie, buvo parašyta. Banoffee? Karamelė + bananai? Tai jau čia kaip tik mano reikalas, pagalvojau.

Labai labai skanus pyragėlis. Ne per saldus, bet labai energijos suteikiantis, t.y. – kaloringas apsčiai. Bet skonis koks! Bananai čia netgi suteikia kažkokią rūgštelę, kurios niekur kitur dar niekad nejaučiau. Ir kas svarbiausia – šis pyragas toks paprastas ir toks lengvas, kad jį gali pasidaryti netgi mažas vaikas savo draugams ar gimtadieniui. Tepdama karamelę būtent taip ir pasijutau – lyg maža mergaitė, lipdanti savo individualų negrabų sausainį. Nepakartojamas expieriencas!

Tik vienas dalykas – recepte buvo nurodyta, kaip man pasirodė, per mažai sviesto pagrindui – būtų tikrai nesulipę trupiniai, todėl aš pridėjau daugiau sviesto savo nuožiūra. Recepte taip pat pateiksiu savąjį sviesto kiekį – nenoriu, kad nenusiviltumėte Polės pyragėliu.

  • Įvertinimas: 11/10
  • Sudėtingumas: Labai labai paprasta
  • Šaltinis: Receptą išplėšiau iš kažkokio reklaminio leidinio

INGREDIENTAI

Polės pyragėliui reikės:

  • 250 g paprastų trapių sausainių – digestives ar Selga (Gaidelis netinka, nes jie per greitai drėksta)
  • 160 g sviesto
  • 400 g Nestle Carnation Caramel (galite drąsiai naudoti Rududu skardinę, nes skonis beveik identiškas – Nestle karamelė šiek tiek skystesnė)
  • 4 bananų
  • 300 ml riebios grietinėlės
  • Mažo gabalėlio juodojo šokolado

GAMINIMAS

Polės pyragėlio receptas
Polės pyragėlis
  1. Sutrupinkite sausainius iki smėlio grūdelių dydžio trupinių – galite naudoti blenderį ar smulkią tarką.
  2. Išlydykite sviestą ir supilkite jį į sausainių trupinius. Viską gerai išmaišykite. Sausainių masę supilkite į apvalią formą tortui ir gerai suspauskite bei išlyginkite trupinius. Belygindami kraštus palikite šiek tiek aukštesnius, o centrą lengvai įgaubkite.
  3. Padėkite torto pagrindą į šaldytuvą pusvalandžiui arba į šaldymo kamerą dešimčiai minučių, kad atvėstų ir suliptų.
  4. Kol torto pagrindas vėsta, išplakite grietinėlę elektriniu maišytuvu iki standumo. Galite naudoti vieną pakelį Dr Oetker grietinėlės standiklio – tada grietinėlė išsiplaks greičiau.
  5. Supjaustykite bananus griežinėliais.
  6. Kai pyrago pagrindas bus atvėsęs, užtepkite ant jo visą karamelę ir išlyginkite su valgomuoju šaukštu. Tada sudėkite visus bananus ant viršaus, o galiausiai visą pyragą tolygiai aptepkite plakta grietinėle.
  7. Pyrago viršų apibarstykite tarkuotu šokoladu.
  8. Užbaigtą Polės pyragėlį padėkite į šaldytuvą pusvalandžiui, o tada jau galėsite valgyti!
  9. Išmokykite padaryti šį pyragą savo vaikus.

Skanaus!