Žalių pomidorų ir obuolių čatnis
Kurią čia dieną paskambinau draugei ir paprašiau paskinti jos anytos šiltnamyje žalių pomidorų kilogramą. Ji sutiko. Praėjo pora dienų.
Draugė skambina:
Norėjau pasitikslinti tau reikia žalios rūšies pomidorų ar tiesiog neprinokusių pomidorų?
Čia dabar jau aš susimąsčiau:
Ar būna tokių, žaliųjų, pomidorų?.
Aišku, galėčiau imti ir pasiknisti internete , atsakymą surasčiau greitai. Bet ar visada reikia tokio lengvo atsakymo? Aš geriau palauksiu ir gal kada nors jis pats prieš mano akis iššoks. Arba pasakysiu taip: aš geriau palaužysiu galvą ties šiuo klausimu, nei ties daug sudėtingesniais. Pavyzdžiui, ar tikrai bus pasaulio pabaiga ir kada?
INGREDIENTAI
- 1 kg žalių pomidorų (tinka TIK neprinokę)
- 0,5 kg kietų obuolių
- pora svogūnų
- 2 džiovinti čili
- 200 g razinų
- 100 g imbiero cukatų
- vieno apelsino žievelė
- 2 šaukštai geltonų garstyčių grūdelių
- 1 šaukštas juodų garstyčių grūdelių
- 250 ml obuolių acto
- 200 g balto arba rudo cukraus
- 2 šaukšteliai malto kardamono

GAMINIMAS
- Pomidorus ir obuolius supjaustome nemažais gabaliukais.
- Čili (be sėklų) sukarpom labai smulkiai, svogūną bei apelsino žievelę irgi susmulkinam.
- Imbiero cukatus sukapojame kuo mažesniais gabaliukais. Viską dedam į didoką puodą. Jei atrodo, kad skysčio per mažai, galim įpilti 100 – 200 ml vandens.
- Užverdam. Sumažiname ugnį, kad viskas tik lėtai burbuliuotų.
- Retsykiais pamaišydami verdam 45 minutes, kol masė pasidarys panaši į tirštą džemą.
- Ataušiname, supilstome į sterilius stiklainiukus.
Tinka prie mėsos ar tiesiog ant juodos duonos riekės.
Receptas rastas pas nuostabųjį Deividą Lebovitzą.
