Kurią čia dieną paskambinau draugei ir paprašiau paskinti jos anytos šiltnamyje žalių pomidorų kilogramą. Ji sutiko. Praėjo pora dienų.

Draugė skambina:

Norėjau pasitikslinti tau reikia žalios rūšies pomidorų ar tiesiog neprinokusių pomidorų?

Čia dabar jau aš susimąsčiau:

Ar būna tokių, žaliųjų, pomidorų?.

Aišku, galėčiau imti ir pasiknisti internete , atsakymą surasčiau greitai. Bet ar visada reikia tokio lengvo atsakymo? Aš geriau palauksiu ir gal kada nors jis pats prieš mano akis iššoks. Arba pasakysiu taip: aš geriau palaužysiu galvą ties šiuo klausimu, nei ties daug sudėtingesniais. Pavyzdžiui, ar tikrai bus pasaulio pabaiga ir kada?

INGREDIENTAI

  • 1 kg žalių pomidorų (tinka TIK neprinokę)
  • 0,5 kg kietų obuolių
  • pora svogūnų
  • 2 džiovinti čili
  • 200 g razinų
  • 100 g imbiero cukatų
  • vieno apelsino žievelė
  • 2 šaukštai geltonų garstyčių grūdelių
  • 1 šaukštas juodų garstyčių grūdelių
  • 250 ml obuolių acto
  • 200 g balto arba rudo cukraus
  • 2 šaukšteliai malto kardamono
Žalių pomidorų ir obuolių čatnis

GAMINIMAS

  1. Pomidorus ir obuolius supjaustome nemažais gabaliukais.
  2. Čili (be sėklų) sukarpom labai smulkiai, svogūną bei apelsino žievelę  irgi susmulkinam.
  3. Imbiero cukatus sukapojame kuo mažesniais gabaliukais. Viską dedam į didoką puodą. Jei atrodo, kad skysčio per mažai, galim įpilti 100 – 200 ml vandens.
  4. Užverdam. Sumažiname ugnį, kad viskas tik lėtai burbuliuotų.
  5. Retsykiais pamaišydami verdam 45 minutes, kol masė pasidarys panaši į tirštą džemą.
  6. Ataušiname, supilstome į sterilius stiklainiukus.

Tinka prie mėsos ar tiesiog ant juodos duonos riekės.

Receptas rastas pas nuostabųjį Deividą Lebovitzą.

Žalių pomidorų ir obuolių čatnis