Prabangios salotos, tikrai. Nors jų sudėtyje – visai paprasti produktai. Aštrumas dera su saldumu, salierai per daug nesiveržia į priekį (kas dažnai atsitinka). Žodžiu, dar vienos vykusios salotos, kurių nevalia pamiršti.

Salotoms naudojau konservuotas sviestines pupeles, t. y. – butter beans. Nerekomenduočiau jų keisti virtomis pupelėmis – skonis bus tikrai nebe tas. Bet galima vykdyti keletą kitų pakeitimų: vietoj paprasto cukraus naudoti rudąjį demerara rūšies cukrų arba medų, o citrinos sultis pakeisti didesniu vyno acto kiekiu ar netgi baltu vynu. Taip pat galima įlašinti lašelį alyvuogių aliejaus. O kai tarkuosite salierus burokine tarka, pamatysite, jog lieka tokie ilgi siūlai – juos išmeskite.

  • Įvertinimas: 10/10
  • Sudėtingumas: Nėra ką veikti.
  • Šaltinis: Fantazija.

INGREDIENTAI

Dviems porcijoms reikės:

  • Dviejų didelių Iceberg rūšies salotų lapų
  • 1 skardinės konservuotų sviestinių pupelių
  • 1 skardinės konservuoto tuno savo sultyse (jokiu būdu ne aliejuje)
  • 2 didesnių salierų stiebų ir jų lapelių
  • 2 valgomųjų šaukštų majonezo (salotų padažo konsistencijai labiau tiks neriebus)
  • 2 valgomųjų šaukštų Dijon garstyčių
  • 2 valgomųjų šaukštų citrinos sulčių
  • 1 valgomojo šaukšto raudonojo vyno acto
  • 2 česnako skiltelių
  • 1 valgomojo šaukšto cukraus
  • Žiupsnelio juodųjų pipirų
  • Žiupsnelio druskos
  • Žiupsnelio džiovintos ir smulkintos kalendros (gali būti ir smulkinta šviežia)

GAMINIMAS

  1. Susmulkinkite česnakus, burokine tarka sutarkuokite salierus, susmulkinkite salierų lapelius, nukoškite sultis nuo pupelių ir tuno.
  2. Salierus ir pupeles sumaišykite kartu atskirame dubenyje.
  3. Paruoškite salotų padažą: atskirai sumaišykite citrinos sultis, vyno actą, garstyčias, majonezą, pipirus, druską, cukrų bei česnaką.
  4. Į lėkštę dėkite po vieną salotų lapą, ant jo – pupelių ir salierų mišinį, o ant viršaus – po pusę skardinės tuno.
  5. Viską užpilkite padažu, apibarstykite salierų lapeliais, kalendra ir patiekite.

Skanaus!