Prabangios salotos, tikrai. Nors jų sudėtyje – visai paprasti produktai. Aštrumas dera su saldumu, salierai per daug nesiveržia į priekį (kas dažnai atsitinka). Žodžiu, dar vienos vykusios salotos, kurių nevalia pamiršti.
Salotoms naudojau konservuotas sviestines pupeles, t. y. – butter beans. Nerekomenduočiau jų keisti virtomis pupelėmis – skonis bus tikrai nebe tas. Bet galima vykdyti keletą kitų pakeitimų: vietoj paprasto cukraus naudoti rudąjį demerara rūšies cukrų arba medų, o citrinos sultis pakeisti didesniu vyno acto kiekiu ar netgi baltu vynu. Taip pat galima įlašinti lašelį alyvuogių aliejaus. O kai tarkuosite salierus burokine tarka, pamatysite, jog lieka tokie ilgi siūlai – juos išmeskite.
- Įvertinimas: 10/10
- Sudėtingumas: Nėra ką veikti.
- Šaltinis: Fantazija.
Dviems porcijoms reikės:
- Dviejų didelių Iceberg rūšies salotų lapų;
- 1 skardinės konservuotų sviestinių pupelių;
- 1 skardinės konservuoto tuno savo sultyse (jokiu būdu ne aliejuje);
- 2 didesnių salierų stiebų ir jų lapelių;
- 2 valgomųjų šaukštų majonezo (salotų padažo konsistencijai labiau tiks neriebus);
- 2 valgomųjų šaukštų Dijon garstyčių;
- 2 valgomųjų šaukštų citrinos sulčių;
- 1 valgomojo šaukšto raudonojo vyno acto;
- 2 česnako skiltelių;
- 1 valgomojo šaukšto cukraus;
- Žiupsnelio juodųjų pipirų;
- Žiupsnelio druskos;
- Žiupsnelio džiovintos ir smulkintos kalendros (gali būti ir smulkinta šviežia);
GAMINIMAS:
- Susmulkinkite česnakus, burokine tarka sutarkuokite salierus, susmulkinkite salierų lapelius, nukoškite sultis nuo pupelių ir tuno.
- Salierus ir pupeles sumaišykite kartu atskirame dubenyje.
- Paruoškite salotų padažą: atskirai sumaišykite citrinos sultis, vyno actą, garstyčias, majonezą, pipirus, druską, cukrų bei česnaką.
- Į lėkštę dėkite po vieną salotų lapą, ant jo – pupelių ir salierų mišinį, o ant viršaus – po pusę skardinės tuno.
- Viską užpilkite padažu, apibarstykite salierų lapeliais, kalendra ir patiekite.
Skanaus!