Skanus ir kvapnus slyvų pyragas – tai skanus desertas, kurį galima paruošti prie vakaro arbatos ar atvykus svečiams. Paruošimas užtrunka minimaliai, o rezultatas – tiesiog apsilaižysite pirštus!

Recepto šaltinis: “Moters savaitgalio virtuvė” Nr.9.

TEŠLAI

  • 150 g sviesto
  • 100 g cukraus
  • 300 g miltų
  • 1,5 a.š. kepimo miltelių
  • žiupsnis druskos
  • 1 kiaušininis
  • 4 v.š. pieno

ĮDARUI

  • 750 g slyvų (sudėjau 4 dideles slyvas)
  • 5 v.š. cukraus
  • 1 a.š cinamono
  • 50 g migdolų drožlių (dėjau kokosų drožles)
  • 1 v.š. grietinėlės
  • 1 kiaušinio trynys

GAMINIMAS

  1. Paruoškime tešlą: sviestą reikia išsukti su cukrumi, miltus persijoti su kepimo milteliais ir druska. Į sviestą įmuškite kiaušinį, pamažu suberkite miltus, supilkite pieną. Išminkykite tešlą, kad ji pasidarytų vienalytė ir blizganti. Gilesnę skardą patepkite riebalais. Tešlą iškočiokite ir įdėkite į skardą, padarykite kraštelius.
  2. Iš slyvų išimkite kauliukus. Kiekvieną slyvą perpjaukite į keturias ar daugiau dalių (priklausomai kokio dydžio slyvos).
  3. Skilteles išdėliokite ant tešlos žievele į apačią.
  4. Cukrų sumaišykite su cinamonu.
  5. Slyvas apibarstykite migdolų drožlėmis ir cukraus – cinamono mišiniu.
  6. Trynį išplakite su šaukštu grietinėlės ir aptepkite pyrago kraštėlius.
  7. Pašaukite į 200 laipsnių karštumo orkaitę 35 min.
  8. Iškepusį pyragą dar kartą apibarstykite cukrumi.

Skanaus!