Skanus ir kvapnus slyvų pyragas – tai skanus desertas, kurį galima paruošti prie vakaro arbatos ar atvykus svečiams. Paruošimas užtrunka minimaliai, o rezultatas – tiesiog apsilaižysite pirštus!
Recepto šaltinis: “Moters savaitgalio virtuvė” Nr.9.
TEŠLAI
- 150 g sviesto
- 100 g cukraus
- 300 g miltų
- 1,5 a.š. kepimo miltelių
- žiupsnis druskos
- 1 kiaušininis
- 4 v.š. pieno
ĮDARUI
- 750 g slyvų (sudėjau 4 dideles slyvas)
- 5 v.š. cukraus
- 1 a.š cinamono
- 50 g migdolų drožlių (dėjau kokosų drožles)
- 1 v.š. grietinėlės
- 1 kiaušinio trynys
GAMINIMAS
- Paruoškime tešlą: sviestą reikia išsukti su cukrumi, miltus persijoti su kepimo milteliais ir druska. Į sviestą įmuškite kiaušinį, pamažu suberkite miltus, supilkite pieną. Išminkykite tešlą, kad ji pasidarytų vienalytė ir blizganti. Gilesnę skardą patepkite riebalais. Tešlą iškočiokite ir įdėkite į skardą, padarykite kraštelius.
- Iš slyvų išimkite kauliukus. Kiekvieną slyvą perpjaukite į keturias ar daugiau dalių (priklausomai kokio dydžio slyvos).
- Skilteles išdėliokite ant tešlos žievele į apačią.
- Cukrų sumaišykite su cinamonu.
- Slyvas apibarstykite migdolų drožlėmis ir cukraus – cinamono mišiniu.
- Trynį išplakite su šaukštu grietinėlės ir aptepkite pyrago kraštėlius.
- Pašaukite į 200 laipsnių karštumo orkaitę 35 min.
- Iškepusį pyragą dar kartą apibarstykite cukrumi.
Skanaus!