Pyragas su žaliosiomis citrinomis ir bananais

Tinginiai irgi verda
Pyragas su žaliosiomis citrinomis ir bananais
Pyragas su žaliosiomis citrinomis ir bananais

Puikus pyragas prie arbatos. Tokio dar niekad nebuvau ragavusi – jis ypatingas. Manau, tą ypatingą skonį suteikia Muscovado rūšies cukrus – be jo šis pyragas būtų visiškai kitoks, kadangi ta ypatingą cukraus skonį pajusdavau su kiekvienu kasneliu…

Labai labai skanus pyragas, ypatingas, nepakartojamas. Konsistencija primena morkų pyragą, bet šis – daug turtingesnis savo skonių visuma. Tik, kaip jau minėjau, tą ypatingąjį skonį jis įgaus tik Muscovado cukraus pagalba (tamsus nevalytas cukranendrių cukrus), todėl paprastu cukrumi keisti nerekomenduoju.

  • Įvertinimas: 10/10
  • Sudėtingumas: Nesunku, tačiau šiek tiek užtruksite.
  • Šaltinis: Receptą radau knygoje “Puddings”, 2000, 13-jame puslapyje.
[vc_row][vc_column][vc_text_separator title=”INGREDIENTAI” i_icon_fontawesome=”fas fa-utensils” i_color=”custom” i_background_style=”rounded” i_background_color=”custom” title_align=”separator_align_left” color=”custom” style=”dotted” border_width=”3″ add_icon=”true” accent_color=”#2863ec” i_custom_color=”#ffffff” i_custom_background_color=”#2863ec”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Pyragui reikės:

Tešlai:

  • 300 g miltų
  • 1 arbatinio šaukštelio druskos
  • Pusantro arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • 175 g tamsaus Muscovado rūšies cukraus (nevalytas cukranendrių cukrus)
  • 1 arbatinio šaukštelio tarkuotos žaliosios citrinos žievelės
  • 1 vidutinio dydžio kiaušinio
  • 1 vidutinio dydžio banano
  • 1 arbatinio šaukštelio žaliosios citrinos sulčių
  • 150 g neriebaus kreminio sūrio (Philadelphia tipo)
  • 115 g Sultanas rūšies razinų

Pyrago dekoravimui ir sirupui:

  • 230 g cukraus pudros
  • 5 arbatinių šaukštelių žaliosios citrinos sulčių
  • Tarkuotos žaliosios citrinos žievelės
[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_raw_html]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[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_text_separator title=”GAMINIMAS” i_icon_fontawesome=”fas fa-utensil-spoon” i_color=”white” i_background_style=”rounded” i_background_color=”custom” title_align=”separator_align_left” color=”custom” style=”dotted” border_width=”3″ add_icon=”true” i_custom_background_color=”#2863ec” accent_color=”#2863ec”][/vc_column][/vc_row]
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 C ir ištepkite kepimo formą riebalais arba išklokite kepimo popieriumi.
  2. Dubenyje išmaišykite miltus, druską, cukrų, žaliosios citrinos žievelę bei kepimo miltelius.
  3. Atskirai išplakite kiaušinį bei atskirame dubenėlyje sutrinkite bananą su vienu arbatiniu šaukšteliu žaliosios citrinos sulčių.
  4. Padarykite miltų mišinio viduryje duobutę, į ją sukrėkite kreminį sūrį, gerai išplaktą kiaušinį, razinas bei banano tyrę. Viską po truputį išmaišykite.
  5. Tešlą sukrėskite į kepimo formą, šaukštu išlyginkite būsimo pyrago viršų ir pašaukite. Kepkite 40 – 45 minutes.
  6. Paruoškite sirupą: sumaišykite 115 g cukraus pudros kartu su trimis arbatiniais šaukšteliais citrinos sulčių.
  7. Paruoškite cukraus pudros užpilą pyrago viršui: sumaišykite 115 g cukraus pudros su dviem šaukšteliais žaliosios citrinos sulčių.
  8. Kai pyragas iškeps, atvėsinkite jį dešimčiai minučių, o tada išimkite iš kepimo formos. Pyrago dugną apliekite sirupu ir palaukite, kol jis susigers. Tada apverskite ir apipilkite pyrago viršų užpilu, apibarstykite tarkuota žaliosios citrinos žievele ir padėkite į šiltą orkaitę 5 minutėms, kad išgaruotų nereikalingas skystis ir užpilas sukietėtų.
  9. Jei turite noro, viršų galima dekoruoti džiovintais bananais, žaliosios citrinos sultis bei žievelę keisti apelsino sultimis bei žievele, o razinas – džiovintais smulkintais abrikosais.

Skanaus!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Related Posts