Koks karštis! Jau keletą dienų nebuvau įjungus nei orkaitės, nei dujinės, nes negaliu iki galo atidaryti lango, kadangi namuose yra pusiau naminė katė. Maistą kepame ant laužo, verdame taip pat ant laužo. Šaldytuve pilna rabarbarų, braškių, taip noriu pyrago, bet jei įjungsiu orkaitę, nuo karščio išgrius visi gyventojai. Todėl ieškau visokiausių šaltų desertų, kuriems arba visai nereikia ugnies, arba reikia tik šiek tiek. Bevartydama legendinį mamos suklijuotų receptų sąsiuvinį, radau puikų rabarbarų putėsių receptą – tokį tikrą vasaros desertą, daug tikresnį net negu ledai, nes nėra jokio riebumo, tik cukrus, rabarbarai ir jų nuostabus kvapas!

Šaltinis: Mamos receptų sąsiuvinis. Receptas, spėju, iškirptas iš Tarybinės Moters žurnalo.

INGREDIENTAI

  • 200 g nuluptų rabarbarų
  • 1 puodelio cukraus
  • 1 litro vandens
  • 2 valgomųjų šaukštų su kaupu želatinos

GAMINIMAS

  1. Rabarbarus nuplaukite ir supjaustykite maždaug 1 cm. ilgio gabalėliais.
  2. Puode užvirinkite vandenį ir sudėkite į jį rabarbarus. Virkite maždaug 15-20 minučių ant silpnos ugnies, arba kol rabarbarai suminkštės. Viduryje virimo supilkite cukrų ir išmaišę virkite toliau.
  3. Išvirusį kompotą atšaldykite.
  4. Prikaistuvyje įkaitinkite 4 valgomuosius šaukštus vandens ir suberkite želatiną. Kaitinkite ant mažos ugnies ir pastoviai maišykite, kol želatinos grūdeliai visiškai ištirps.
  5. Ištirpusią želatiną supilkite į rabarbarų kompotą ir viską gerai išmaišykite. Padėkite vėl į šaldytuvą.
  6. Kai kompotas šaldytuve pradės tirštėti, išimkite jį ir gerai išplakite elektriniu plaktuvu – turi pasidaryti putos.
  7. Išplaktą kompotą supilstykite į stiklinius indus ir padėkite vėl į šaldytuvą maždaug 4-oms valandoms, arba kol desertas sustings.
  8. Patiekite desertą atšaldytą.

Skanaus!

Rabarbarų putėsiai
Rabarbarų putėsiai

Taip pat rekomenduoju: