Rabarbarus aš visuomet renku kaime, prie seno namo senos sienos. Jie ten auga jau keletą dešimtmečių, jų niekas neprižiūri, nelaisto, nepersodina ir visiškai niekaip nesirūpina, bet jie vistiek ten laimingai auga. Mano kaimo rabarbarai nėra tokie storakočiai ir raudoni, kaip būna parduotuvėse ar rūpestingos šeimininkės darže, – mūsiški rabarbarai turi daug laukinės laisvės, auga kuriomis tik nori kryptimis, bet, kas yra keisčiausia, vis dar užauga labai skanūs.

Prisiskynusi štai tokių laisvos sielos rabarbarų aš ir iškepiau šį pyragą, kurį radau labai gražiame Virtuvės Nuo… Iki… (mano mėgstamiausias kulinarinis žurnalas) birželio numeryje.

Labai patiko pyrago biskvitas – minkštas, kvepiantis sviestu. O lazdyno riešutai su rabarbarais taip pat puikiai dera, jeigu vis dar abejojate.

  • Įvertinimas: 10/10
  • Sudėtingumas: Nesunku
  • Šaltinis: Žurnalas Virtuvė Nuo…Iki…, 1-as puslapis
Rabarbarų pyragas su lazdyno riešutais
Rabarbarų pyragas

INGREDIENTAI

  • 125 g kambario temperatūros sviesto
  • 115 g smulkaus cukraus
  • 2 kiaušinių
  • 250 g miltų
  • 1,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • 125 ml pieno
  • 100 g smulkintų ir skrudintų lazdyno riešutų
  • 350 g rabarbarų
  • Cukraus pudros

GAMINIMAS

  1. Stambiai susmulkinkite riešutus ir paskrudinkite juos karštoje sausoje keptuvėje keletą minučių, kol pagels.
  2. Nulupkite ir supjaustykite rabarbarus maždaug 2,5 cm griežinėliais.
  3. Sumaišykite tešlą: sviestą išsukite su cukrumi iki purumo, tada po vieną muškite kiaušinius ir sukite toliau. Sumaišykite kepimo miltelius su miltais ir įmaišykite viską į tešlą. Galiausiai supilkite pieną, suberkite pusę riešutų ir viską gerai išsukite, kol gausite gražią tešlą.
  4. Kepimo formą ištepkite sviestu ir apibarstykite miltais. Miltų perteklių iškratykite.
  5. Sukrėskite tešlą į kepimo formą, ant viršaus išdėliokite rabarbarus, juos lengvai spustelėkite su šaukšto nugarėle į tešlą. Ant viršaus užbarstykite likusius riešutus. Apibarstykite pyrago viršų cukraus pudrą – berkite tiek, kiek norite (aš bėriau daugiau, nes mėgstu pasaldintus rabarbarus).
  6. Įkaitinkite orkaitę iki 160 C, pašaukite į ją pyragą, ir viską kepkite maždaug 1 h. arba, kol įbedus medinį pagaliuką, tešla prie jo nelips.
  7. Iškepusį pyragą palikite 5 minutėms atvėsti ir patiekite šiltą. Patiekimui tinka graikiškas jogurtas arba plakta grietinėlė.

Taip pat rekomenduoju – Švediškas rabarbarų trupininis

Skanaus!

Rabarbarų pyragas su lazdyno riešutais
Rabarbarų pyragas su lazdyno riešutais