Aš tikrai turiu milijoną priežasčių mėgti salotas ir visai nebūdama liekna smilga iš Lietuvos vidurio, tiesiog man tai labai skanu. Kaip kita lietuvė Turkijoje kartą pasakė (gal tiksliau Facebooke parašė), kad nemoka jau valgyti be bliūdo salotų. Taip pat ir su manimi, nemoku jau kitaip, nes man labai skanu. Ar tai kepta mėsa. ar įdarytos daržovės ar paprastas troškinys, ar plovas, visada šalia darausi salotas. Dažnai manęs patys turkai paklausia, koks mano mėgstamiausiais patiekalas, anksčiau atsakydavau, kad visos įdarytos daržovės (turk. dolma ar sarma), tačiau kažkurią dieną pagalvojau, kad jei reikėtų pasirinkti patiekalą, kurį valgyčiau visą gyvenimą, tai tikrai būtų salotos su vištiena. Tiesiog tada salotos man tampa pilnu patiekalu ir niekada nenusibosta. Visada keptama ar gamindama su vištiena, pasilieku gabalėlį salotoms, nes žinau, kad kiti pietūs bus tik man ir tik taip, kaip noriu. Na mano namuose niekas pietų nevalgo, nes visi dirbam, o jei aš grįžtu namo, tai jau tada buna viskas tik man ir man. 🙂 Taigi dabar valgau štai tokias salotas, kol prasidės vasarinės gėrybės.

2-3 asmenims

INGREDIENTAI

  • 6 lapai traškių salotų lapų
  • 1/3 raudonojo kopūsto
  • 1 didelės morkos
  • 1 st šaldytų kukurūzų (atšildytų)
  • 2 česnako skiltelės
  • Kelios petražolių šakelės
  • 1 citrina
  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus
  • Druska ir juodieji pipirai
  • Keptos ar virtos vištienos (nebūtina)

GAMINIMAS

  1. Salotų lapus ir raudonąjį kopūstą supjaustykite.
  2. Morką nuskuskite ir sutarkuokite plonais šiaudeliais.
  3. Dubenyje sumaišykite salotų lapus, raudonąjį kopūstą, morką, kukurūzus.
  4. Nulupkite ir smulkiai sukapokite česnaką, sumaišykite su druska, juodaisiais pipirais, alyvuogių aliejumi ir citrinos sultimis.
  5. Apšlakstykite salotas. Ant viršaus uždėkite kelias suplėšytas petražolių šakeles.
  6. Išmaišykite ir pateikite.

Padalinę salotas lėkštėse, ant viršaus galite paskleisti vištienos gabalėlius. Skanaus!

Taip pat rekomenduojame:
Tortiljos su žolelėm