Armėniškas šašlykas
Armėniškas šašlykas, Nuostabaus skonio, sultingas, minkštas, lengvai pagaminamas patiekalas.
Armėniškas šašlykas, Nuostabaus skonio, sultingas, minkštas, lengvai pagaminamas patiekalas.
www.sefovirtuve.lt
Atsiliepimų
Ingridientai
Koreguokite porcijas
Kiaulienos sprandinė 1 kg | |
Svogūnas 6 vnt | |
Bazilikas 6 šaukštas (-ai) | |
Druska, pipirai Pagal skonį |
Nurodymai
1.
Kiaulienos sprandinę supjaustome vidutinio dydžio gabaliukais ir sudedame į dubenį.
Pažymėti kaip atliktą
2.
Supjaustume svogūnus žiedais ir sumaišome juos su mėsa.
Pažymėti kaip atliktą
3.
Pabarstome mėsą baziliku (šviežiu arba džiovintu), pagardiname druska ir juodaisiais pipirais pagal skonį. Viską itin stipriai išmaišome, kad iš svogūnų ištrykštų sultys. Paliekame marinuotis 3 val.
Pažymėti kaip atliktą
4.
Mėsos gabaliukus mauname ant iešmų taip, kad karštis ir ugnis galėtų kiekvieną gabaliuką pasiekti iš visų pusių (nesuspaudžiame gabaliukų tarpusavyje).
Pažymėti kaip atliktą
5.
Kepame ant žarijų (pradžioje, tik uždėjus šašlyką, galima mėsos gabaliukus greitai nuplikyti atvira liepsna, kad ant mėsytės užsidėtų plona plevelė). Nesudeginkite!
Pažymėti kaip atliktą
Pastabos
* Kaip ir visuose receptuose, yra daugybė būdų, kuriuos galite atlikti. Jei manote, kad kai kurias instrukcijas galima patobulinti, arba turite gerą alternatyvų sprendimą, palikite komentarą.