Bananų duona

1val 10min

Sunkus

Bananų duona – vienas iš kepinių, kuriuos mėgstu kepti tuomet, kai širdis nori kažko saldaus/skanaus, bet kartu greitai pagaminamo.

Bananų duona – vienas iš kepinių, kuriuos mėgstu kepti tuomet, kai širdis nori kažko saldaus/skanaus, bet kartu greitai pagaminamo. Užtektų tik vieno dubens ir neliktų krūvos neplautų indų po apsilankymo virtuvėje, kurie kaip sąžinė stovi aplink kriauklę.

Skaniausi receptai, receptai

Atsiliepimų

Ingridientai

Koreguokite porcijas
3 sunokusių bananų
80 g lydyto sviesto
1 arb. š. sodos
žiupsnio druskos
80 g cukraus
1 didelio kiaušinio
1 arb. š. vanilės ekstrakto
120 g kvietinių miltų
70 g pilno grūdo kvietinių miltų

Nurodymai

1.

Nuluptus bananus sudėkite į didelį dubenį ir šakute sutrinkite iki vientisos masės.

Pažymėti kaip atliktą
2.

Supilkite lydytą sviestą į trintus bananus ir gerai išmaišykite.

Pažymėti kaip atliktą
3.

Įmaišykite sodą, druską ir cukrų.

Pažymėti kaip atliktą
4.

Tuomet įmuškite kiaušinį, supilkite vanilės ekstraktą ir gerai išmaišykite.

Pažymėti kaip atliktą
5.

Galiausiai įmaišykite miltus.

Pažymėti kaip atliktą
6.

Paruoštą tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą stačiakampę kekso formą ir kepkite 175 'C 50 min - 1 val. Ar bananų duona jau iškepusi - patikrinkite mediniu smeigtuku. Ištrauktas jis turi būti sausas ir neaplipęs tešla.

Pažymėti kaip atliktą
7.

Iškepusią bananų duoną išimkite iš formos ir palikite atvėsti ant grotelių.

Pažymėti kaip atliktą

Pastabos

KĄ DARYTI JEI NETURIU PILNO GRŪDO MILTŲ? Pilno grūdo miltus galite keisti paprastais miltais.
KUO DAR GALIMA PAGARDINTI BANANŲ DUONA? Į duoną galite papildomai įmaišyti šokolado gabalėlių, smulkintų riešutų, įvairių sėklų.
AR GALIMA MAŽINTI CUKRAUS KIEKĮ? Tikrai taip. Taip pat baltą cukrų galite keisti kitu jūsų mėgstamu cukrumi. Drėgnų saldiklių, kaip medus, nesu išbandžiusi šiam receptui, tad negaliu pakomentuoti, koks būtų rezultatas.