Kepta antis su obuoliais ir spanguolėmis

2 valandos 20 minučių

Sunkus

2 porcijos

Kepta antis su obuoliais ir spanguolėmis, puikus receptas.Pas mus rasite daugybę skanių ir lengvų patiekalų receptų. Receptai, patiekalai, kulinarija.

Kepta antis su obuoliais ir spanguolėmis, puikus receptas.Pas mus rasite daugybę skanių ir lengvų patiekalų receptų. Receptai, patiekalai, kulinarija.
www.sefovirtuve.lt

Atsiliepimų

Ingridientai

Koreguokite porcijas
Antis 1 kg
Medus 2 šaukštas (-ai)
Citrinų sultys 1 šaukštas (-ai)
Alyvuogių aliejus 2 šaukštas (-ai)
Obuoliai 6 vnt
Druska 3 arb. šaukštelis (-iai)
Pipirai Pagal skonį
Spanguolės 150 g

Nurodymai

1.

Kambario temperatūros antį nuplauname šaltu vandeniu, nusausiname tiek išorę, tiek vidų, įtriname druska ir pipirais. Padedame antį 2-3 val. į šaldytuvą.

Pažymėti kaip atliktą
2.

Maišydami pakaitiname medų ir aliejų ant silpnos ugnies. Nukeliame nuo viryklės, įmaišome balzaminį actą, citrinos sultis. Prieš kimšdami obuolius ir spanguoles šiuo mišiniu įtriname anties vidų. Šlauneles surišame.

Pažymėti kaip atliktą
3.

Padedame antį krūtinėle į apačią į kepimo indą, įpilame truputį (apie 100 ml) vandens.

Pažymėti kaip atliktą
4.

Šepetėliu aptepame visą antį pasiruoštu mišiniu. Uždengiame indą folija ir kepame 200 laipsnių orkaitėje apie 2-2,5 val. (priklausomai nuo anties dydžio ir amžiaus). 4-5 kartus ją ištraukiame iš orkaitės, atidengiame ir aptepame pasigamintu medaus mišiniu, kol jis baigsis.

Pažymėti kaip atliktą
5.

Keletą kartų antį apliejame kepimo inde susidariusiu skysčiu. Kepimo viduryje antį apverčiame krūtinėle į viršų (kepamas paukštis apverčiamas, kad sultys mėsoje pasiskirstytų tolygiai).

Pažymėti kaip atliktą
6.

Likus kepti 15 - 20 min., antį atidengiame. Jeigu skysčio kepimo inde daug, nupilame jį (vėliau galima jį panaudoti daržovėms kepti). Sudedame prie anties likusius obuolius (galima įdėti citrinos, cidonijos griežinėlių), karštį orkaitėje sumažiname iki 180 laipsnių ir pabaigiame kepti. Uždengti nebereikia.

Pažymėti kaip atliktą