Užkepta lašiša su morkomis ir pistacijomis
Kepta lašiša lėkštėje – būtent tai, ko reikia šaltą dieną. Lašišoje ir pistacijose gausu sveikų riebalų, o morkos yra puikus karotino ir ląstelienos šaltinis.
Kepta lašiša lėkštėje – būtent tai, ko reikia šaltą dieną. Lašišoje ir pistacijose gausu sveikų riebalų, o morkos yra puikus karotino ir ląstelienos šaltinis.
www.sefovirtuve.lt
Atsiliepimų
Ingridientai
Koreguokite porcijas
Lašišos filė 3 vnt. | |
Morkos (mini) 400 g | |
Pistacijos (susmulkintos) ½ stiklinės | |
Svogūnai 1 vnt. | |
Citrinos 1 vnt. | |
Alyvuogių aliejus ¼ stiklinės | |
Klevų sirupas 3 valg. š. | |
Česnakai (susmulkinti) 1 arbat. š. | |
Maltos aitriosios paprikos 1 žiupsnelis |
Nurodymai
1.
Gerai išplaukite lašišą bei morkas.
Pažymėti kaip atliktą
2.
Paruoškite marinatą: dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų, susmulkintą česnaką, klevų sirupą ir aitriąsias paprikas.
Pažymėti kaip atliktą
3.
Dalį marinato sutepkite lašišą, o likusiu mišiniu užpilkite morkas.
Pažymėti kaip atliktą
4.
Lašišą ir morkas sudėkite į kepimo skardą, pabarstykite žuvį susmulkintomis pistacijomis.
Pažymėti kaip atliktą
5.
Supjaustykite svogūną bei citriną ir padėkite ant viršaus.
Pažymėti kaip atliktą
6.
Kepkite patiekalą iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 minučių. Skanaus!
Pažymėti kaip atliktą
Pastabos
* Kaip ir visuose receptuose, yra daugybė būdų, kuriuos galite atlikti. Jei manote, kad kai kurias instrukcijas galima patobulinti, arba turite gerą alternatyvų sprendimą, palikite komentarą.