Klasikiniai varškėčiai

30 minučių

Lengvas

2 porcijos

Klasikiniai varškėčiai – kepti varškės blynai. Klasikiniame recepte dažniausiai patiekiami su grietine, džemu, uogiene, medaus ar obuolių padažu.

Klasikiniai varškėčiai – kepti varškės blynai. Klasikiniame recepte dažniausiai patiekiami su grietine, džemu, uogiene, medaus ar obuolių padažu.
www.sefovirtuve.lt

Atsiliepimų

Ingridientai

Koreguokite porcijas
Varškė 500 g
Kiaušiniai 1 vnt
Kvietiniai miltai 2 šaukštai
Cukrus 2 šaukštai
Aliejus 3 šaukštai

Nurodymai

1.

Pirmiausia sutrinkite varškę su šauktu. Tada įpilkite cukrų, druską bei įmuškite kiaušinį. Viską gerai sutrinkite šauktu, kad gautųsi vientisa masė. Toliau suberkite miltus, (jei reikia, sumažinkite arba padidinkite miltų kiekį nei nurodyta recepte) ir viską gerai maišykite..

Pažymėti kaip atliktą
2.

Ant lentos paberkite miltų. Išimkite pusę tešlos iš dubens ir dėkite ant miltuoto paviršiaus. Kočėlu arba rankomis iškočiokite juostelę ir ją supjaustykite maždaug 2-3 centimetrų storio gabaliukais, ir šauktų prispauskite kiekvieną gabaliuką, kad gautųsi varškėtis.

Pažymėti kaip atliktą
3.

Suformavus norimo dydžio ir formos varškėčius, apvoliokite juos iš abiejų pusių miltuose ir kepkite įkaitintoje atviroje keptuvėje su aliejumi.

Pažymėti kaip atliktą
4.

Apkepkite varškėčius iš abiejų pusių. Stebėkite, kad neprisviltų. Tą patį pakartokite su likusia puse tešlos. Varškėčius patiekite karštus su grietine arba uogiene.

Pažymėti kaip atliktą

Pastabos

Paįvairinimui į tešlą galite įdėti nedidelį kiekį vanilės arba vanilinio cukraus.
* Kaip ir visuose receptuose, yra daugybė būdų, kuriuos galite atlikti. Jei manote, kad kai kurias instrukcijas galima patobulinti, arba turite gerą alternatyvų sprendimą, palikite komentarą.