Kopūstų pyragas

1 valanda 15 minučių

Vidutinis sunkumas

6 porcijos

Šis tobulas užkandis – kopūstų pyragas, gali būti patiekiamas tiek šaltas, tiek karštas. Siūlome Jums neįprastai skanaus ir sotaus pyrago receptą.

Šis tobulas užkandis – kopūstų pyragas, gali būti patiekiamas tiek šaltas, tiek karštas. Siūlome Jums neįprastai skanaus ir sotaus pyrago receptą.
www.sefovirtuve.lt

Atsiliepimų

Ingridientai

Koreguokite porcijas
Kopūstai 1 vnt
Alyvuogių aliejus 50 ml
Kiaušiniai 2 vnt
Sviestas 270 g
Pienas 400 ml
Rupios druskos 1.5 šaukšto
Kvietiniai miltai 500 g
Cukrus 2 šaukštai
Šviežios kepimo mielės 22 g

Nurodymai

1.

Sumaišykite išsijotus miltus su puse šaukšto druskos, cukraus ir mielių. Gautą masę išmaišykite (rankomis) iki trupinių su 250 gramų sviesto. Įpilkite 250 ml pieno ir išminkykite tešlą. Palikite šiltoje temperatūroje 40 minučių, kad tešla iškiltų.

Pažymėti kaip atliktą
2.

Tuo tarpu smulkiai supjaustykite kopūstus, sumaišykite juos su šaukštu druskos, užpilkite verdančiu vandeniu, leiskite pastovėti 10 minučių. Tada išpilkite vandenį ir išspauskite visą susikaupusį skystį. Gilioje keptuvėje troškinkite kopūstus alyvuogių ir sviesto mišinyje. Sviesto nereikia daug, apie 20 gramų. Troškinkite ant stiprios ugnies 10 minučių, tada įpilkite pusę stiklinės pieno, pamažinkite ugnį iki minimumo ir troškinkite dar 20 minučių, nuolat maišykite ir pridėkite druskos pagal skonį. Tada nukelkite nuo ugnies ir leiskite atvėsti.

Pažymėti kaip atliktą
3.

Lygiagrečiai reikia išvirti ir supjaustyti du kietai virtus kiaušinius.

Pažymėti kaip atliktą
4.

Iškilusią tešla iškočiokite į plonus sluoksnius, nepamirškite naudoti ne tik kočėlą, bet ir pakankamą kiekį miltų.

Pažymėti kaip atliktą
5.

Į kepimo formą įdėkite ploną tešlos sluoksnį ir ant viršaus tolygiai paskirstykite troškintus kopūstus ir supjaustytus kiaušinius. Ant viršaus dėkite kitą sluoksnį ir sutvirtinkite tešlos kraštus. Su šakute ar peiliu padarykite skylių pyrage, kad pyragas galėtų kvėpuoti. Kepkite orkaitėje iki 180 laipsnių, apie 30 min., kol kopūstų pyragas įgaus rudos spalvos atspalvį.

Pažymėti kaip atliktą

Pastabos

* Kaip ir visuose receptuose, yra daugybė būdų, kuriuos galite atlikti. Jei manote, kad kai kurias instrukcijas galima patobulinti, arba turite gerą alternatyvų sprendimą, palikite komentarą.