Trinta žirnelių sriuba su aštriu kumpiu

20 minučių

Vidutinis sunkumas

4 Porcijos

Trinta žaliųjų žirnelių sriuba – viena mano mėgstamiausių. Nors dažniausiai gaminu ją švelnaus skonio, ši kartą pabandžiau ją paaštrinti.

Trinta žaliųjų žirnelių sriuba – viena mano mėgstamiausių. Nors dažniausiai gaminu ją švelnaus skonio, ši kartą pabandžiau ją paaštrinti.
www.sefovirtuve.lt

Atsiliepimų

Ingridientai

Koreguokite porcijas
2 v.š. alyvuogių aliejaus
1 vnt. svogūnas
1 vnt. poras didelis
800 g. šaldytų žirnelių
500 ml. vištienos sultinio
150 g. vytinto Serrano kumpio
2 skiltelės česnako
1 a.š. maltos saldžiosios paprikos prieskonių
1 žiupsnelis maltų Cayenne pipirų
1 žiupsnelis čili prieskonių
1 žiupsnelis džiovintų prieskoninių žolelių
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis pipirų
4 riekelės baguette duonos
4 šakelės šviežių petražolių

Nurodymai

1.

Puode, kuriame gaminsite sriubą, įkaitinkite alyvuogių aliejų. Tuomet suberkite smulkiai pjaustytą svogūną ir porą (tik šviesią dalį, be tamsių žalių lapų) ir apkepinkite, kol suminkštės, apie 4-5 minutes. Supilkite vištienos sultinį ir palaukite, kol jis užvirs. Tada suberkite žaliuosius žirnelius ir virkite apie 10 minučių.

Pažymėti kaip atliktą
2.

Žirneliams išvirus keletą jų šaukštų ištraukite iš puodo ir atsidėkite serviravimui, o visą kitą - sutrinkite su blenderiu iki vientisos masės. Sriubą paskaninkite druska ir maltais pipirais.

Pažymėti kaip atliktą
3.

Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir apkepkite jame serrano kumpį. Prieš jam baigiant kepti suberkite susmulkintą česnaką, maltus paprikos ir cayenne prieskonius, čili dribsnius, džiovintas žoleles, šiek tiek druskos ir pipirų ir viską pakepkite dar apie minutėlę bemaišant.

Pažymėti kaip atliktą
4.

Belieka patiekimas - į dubenėlius išpilstykite sriubą, per centrą idėkite apie šaukštą išvirusių žirnelių, kuriuos ištraukėte prieš trinant sriubą. Pabarstykite kepintu aštriu kumpiu, ant viršaus uždėkite šviežios petražolės šakelę. Valgykite su šviežia baguette duona.

Pažymėti kaip atliktą

Pastabos

* Kaip ir visuose receptuose, yra daugybė būdų, kuriuos galite atlikti. Jei manote, kad kai kurias instrukcijas galima patobulinti, arba turite gerą alternatyvų sprendimą, palikite komentarą.