Užkepta lašiša su pesto padažu ir makaronais iš cukinijų

25

Vidutinis sunkumas

6 porcijos

Puikus patiekalas jūsų namiškiams , kuriuos tikrai nustebinsite pagaminę Užkepta lašiša su pesto padažu ir makaronaiscukinijų.

Puikus patiekalas jūsų namiškiams , kuriuos tikrai nustebinsite pagaminę Užkepta lašiša su pesto padažu ir makaronaiscukinijų.
www.sefovirtuve.lt

Atsiliepimų

Ingridientai

Koreguokite porcijas
Lašišos filė 1.5 kg
Bazilikai 100 g
Kedrų riešutai 20 g
Avių pieno sūris PECORINO ROMANO 50 g
Česnakai 2 skiltelės
Cukinijos 600 g
Pomidorai 200 g
Citrinos 1 vnt.
Rausvieji svogūnai ½ vnt.
Sviestas 20 g
Alyvuogių aliejus 100 ml
Saulėgrąžų aliejus 20 ml
Petražolės 10 g
Druska pagal skonį
Malti juodieji pipirai pagal skonį

Nurodymai

1.

Įdėkite į blenderį baziliką, česnako skilteles, alyvuogių aliejų, kedrų riešutus, Pecorino sūrį, žiupsnelį druskos ir pipirų bei visos citrinos sultis ir maišykite, kol ingredientai pataps žaliu pesto padažu.

Pažymėti kaip atliktą
2.

Sutepkite kepimo skardą sviestu, padėkite ant jos lašišos filę be odos, prieš tai pagardindami ją druska ir pipirais. Žuvį sutepkite plonu sluoksniu pesto padažo (maždaug 2-3 mm). Įdėkite kepimo skardą maždaug 17 minučių į iki 160 laipsnių įkaitintą orkaitę.

Pažymėti kaip atliktą
3.

Tuo pačiu metu įkaitinkite keptuvę su saulėgrąžų aliejumi. Supjaustykite cukinijas plonomis juostelėmis (kad būtų panašios į makaronus) ir apie 1 minutę pakepinkite karštame aliejuje.

Pažymėti kaip atliktą
4.

Tada suberkite smulkiai supjaustytus rausvuosius svogūnus, supjaustytus pomidorus, druską, pipirus ir kapotas petražoles. Viską gerai sumaišykite ir troškinkite dar 1 minutę. Tada nuimkite keptuvę nuo ugnies.

Pažymėti kaip atliktą
5.

Ant lėkščių sudėkite cukinijas su pomidorus. Žuvį supjaustykite į norimus gabaliukus ir dėkite ant daržovių. Skanaus!

Pažymėti kaip atliktą