Vištienos kepenėlių paštetas

4 Valandos

Sunkus

8 porcijos

Vištienos kepenėlių paštetas, puikus receptas.Pas mus rasite daugybę skanių ir lengvų patiekalų receptų. Receptai, patiekalai, kulinarija.

Vištienos kepenėlių paštetas, puikus receptas.Pas mus rasite daugybę skanių ir lengvų patiekalų receptų. Receptai, patiekalai, kulinarija.
www.sefovirtuve.lt

Atsiliepimų

Ingridientai

Koreguokite porcijas
Vištienos kepenėlės 450 g
Pienas 450 ml
Saulėgrąžų aliejus 2 šaukštas (-ai)
Bazilikų lapeliai Pagal skonį
Stipri kava 2 šaukštas (-ai)
Druska Pagal skonį
Pipirai Pagal skonį
Brendis 50 ml
Sviestas 200 g

Nurodymai

1.

Kepenėles užpilame šaltu pienu ir užmerkiame 2 valandoms.

Pažymėti kaip atliktą
2.

Piene išmirkytas kepenėles nusausiname, apipjaustome nereikalingus mėsos gabaliukus ir jungiamuosius audinius.

Pažymėti kaip atliktą
3.

Keptuvėje įkaitiname aliejų ir apkepame kepenėles (apie 6-8 minutes). Kepenėlių išorė turėtų būti apkepusi, vidus - švelniai rausvas.

Pažymėti kaip atliktą
4.

Ant bebaigiančių kepti kepenėlių supilame brendį ir kavą. Nukeliame nuo ugnies ir dar karštas susmulkiname maisto smulkintuvu.

Pažymėti kaip atliktą
5.

Suberiame smulkintus bazilikų lapelius. Sudedame sviestą ir gerai viską išmaišome, kad ištirptų sviestas. Jeigu norite, galima kiek pakepinti orkaitėje.

Pažymėti kaip atliktą
6.

Pagamintą paštetą supilstome į indelius. Ant viršaus užpilame šiek tiek lydyto sviesto, kad paštetas neišdžiūtų. Dedame valandai į šaldytuvą, kad sustingtų.

Pažymėti kaip atliktą
7.

Tepame ant duonos ar kepto batono riekių ir mėgaujamės.

Pažymėti kaip atliktą

Pastabos

* Kaip ir visuose receptuose, yra daugybė būdų, kuriuos galite atlikti. Jei manote, kad kai kurias instrukcijas galima patobulinti, arba turite gerą alternatyvų sprendimą, palikite komentarą.