Sausainiai yra burnoje tirpstantys ir maži, šokoladiniai ir žemės riešutų sviesto, mieli ir nuostabūs.
INGREDIENTAI:
- 1/3 puodelio nesaldintų kakavos miltelių;
- 1/2 šaukštelio sodos;
- 1/4 šaukštelio druskos;
- 1-1/4 puodeliai miltų;
- 1/2 puodelio sviesto, atitirpinto;
- 2/3 puodelio rudojo cukraus;
- 1/4 puodelio granuliuoto cukraus;
- 1 arbatinis šaukštelis vanilės;
- 1 didelis kiaušinis.
Įdarui:
- 1/2 puodelio sviesto;
- 1 puodelis kreminio žemės riešutų sviesto;
- 1/4 šaukštelio druskos;
- 3 puodeliai cukraus pudros;
- 1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto;
- 2-3 šaukštai plaktos grietinėlės.
GAMINIMAS:
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Dvi kepimo skardas išklokite kepimo popieriumi.
- Dubenyje, naudodami elektrinį maišytuvą, sumaišykite sviestą ir abu cukrus. Įpilkite vanilės ir kiaušinio.
- Atskirame dubenyje sumaišykite visus sausus ingredientus (kakavos miltelius, soda, druską ir miltus).
- Į šlapius ingredientus įpilkite sausų ingredientų ir maišykite, kol susimaišys.
- Paimkite šaukšto pagalba sausainių tešlos ir rankomis formuokite rutuliukus. Priklausomai nuo jūsų norų galite juos padaryti didesnius ar mažesnius. Kepant jie labai nesikeičia.
- Tolygiai sudėkite rutuliukus ant paruoštos kepimo skardos. Kepkite 7-9 minutes. (Aš visada patikrinu, kad nebūtų perkepta). Išimkite ir leiskite visiškai atvėsti.
- Atskirame dubenyje sumaišykite visus įdaro ingredientus. Perkelkite į konditerinį maišelį (neprivaloma).
- Išspauskite (arba užtepkite) įdarą ant pusės sausainių ir ant viršaus uždėkite antrą sausainį.
Skanaus!