Sausainiai yra burnoje tirpstantys ir maži, šokoladiniai ir žemės riešutų sviesto, mieli ir nuostabūs.

INGREDIENTAI

Apie 12 sausainių

1/3 puodelio nesaldintų kakavos miltelių
1/2 šaukštelio sodos
1/4 šaukštelio druskos
1-1/4 puodeliai miltų
1/2 puodelio sviesto, atitirpinto
2/3 puodelio rudojo cukraus
1/4 puodelio granuliuoto cukraus
1 arbatinis šaukštelis vanilės
1 didelis kiaušinis

Įdarui:

1/2 puodelio sviesto
1 puodelis kreminio žemės riešutų sviesto
1/4 šaukštelio druskos
3 puodeliai cukraus pudros
1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto
2-3 šaukštai plaktos grietinėlės

GAMINIMAS

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Dvi kepimo skardas išklokite kepimo popieriumi.
  2. Dubenyje, naudodami elektrinį maišytuvą, sumaišykite sviestą ir abu cukrus. Įpilkite vanilės ir kiaušinio.
  3. Atskirame dubenyje sumaišykite visus sausus ingredientus (kakavos miltelius, soda, druską ir miltus).
  4. Į šlapius ingredientus įpilkite sausų ingredientų ir maišykite, kol susimaišys.
  5. Paimkite šaukšto pagalba sausainių tešlos ir rankomis formuokite rutuliukus. Priklausomai nuo jūsų norų galite juos padaryti didesnius ar mažesnius. Kepant jie labai nesikeičia.
  6. Tolygiai sudėkite rutuliukus ant paruoštos kepimo skardos. Kepkite 7-9 minutes. (Aš visada patikrinu, kad nebūtų perkepta). Išimkite ir leiskite visiškai atvėsti.
  7. Atskirame dubenyje sumaišykite visus įdaro ingredientus. Perkelkite į konditerinį maišelį (neprivaloma).
  8. Išspauskite (arba užtepkite) įdarą ant pusės sausainių ir ant viršaus uždėkite antrą sausainį.

Skanaus!