Sausainiai yra burnoje tirpstantys ir maži, šokoladiniai ir žemės riešutų sviesto, mieli ir nuostabūs.
INGREDIENTAI
Apie 12 sausainių
1/3 puodelio nesaldintų kakavos miltelių
1/2 šaukštelio sodos
1/4 šaukštelio druskos
1-1/4 puodeliai miltų
1/2 puodelio sviesto, atitirpinto
2/3 puodelio rudojo cukraus
1/4 puodelio granuliuoto cukraus
1 arbatinis šaukštelis vanilės
1 didelis kiaušinis
Įdarui:
1/2 puodelio sviesto
1 puodelis kreminio žemės riešutų sviesto
1/4 šaukštelio druskos
3 puodeliai cukraus pudros
1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto
2-3 šaukštai plaktos grietinėlės
GAMINIMAS
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Dvi kepimo skardas išklokite kepimo popieriumi.
- Dubenyje, naudodami elektrinį maišytuvą, sumaišykite sviestą ir abu cukrus. Įpilkite vanilės ir kiaušinio.
- Atskirame dubenyje sumaišykite visus sausus ingredientus (kakavos miltelius, soda, druską ir miltus).
- Į šlapius ingredientus įpilkite sausų ingredientų ir maišykite, kol susimaišys.
- Paimkite šaukšto pagalba sausainių tešlos ir rankomis formuokite rutuliukus. Priklausomai nuo jūsų norų galite juos padaryti didesnius ar mažesnius. Kepant jie labai nesikeičia.
- Tolygiai sudėkite rutuliukus ant paruoštos kepimo skardos. Kepkite 7-9 minutes. (Aš visada patikrinu, kad nebūtų perkepta). Išimkite ir leiskite visiškai atvėsti.
- Atskirame dubenyje sumaišykite visus įdaro ingredientus. Perkelkite į konditerinį maišelį (neprivaloma).
- Išspauskite (arba užtepkite) įdarą ant pusės sausainių ir ant viršaus uždėkite antrą sausainį.
Skanaus!