Tai buvo mūsų velykinis tortas – pats didžiausias, kokį esu kada kepusi. Didelis ir aukštas, labai turtingas, todėl įsidėjus didesnį gabalėlį jo neįmanoma užbaigti… Prieš tai keptas taip pat riešutinis ,,Velnio maistas” sulaukė daug pagyrų, o aš patį jį taip buvau įsimylėjusi, jog kepiau net keletą kartų bei priverčiau išbandyti ir gimines, todėl šįkart vėl norėjau kažko panašaus, bet ne visai to paties. Tad, pasitelkus keletą šaltinių, sukurpiau štai tokį ne visai tobulą, bet labai skanų tortą.

  • Įvertinimas: 10/10 Ką čia ir bepridursi. Argi gali būti riešutų sviesto tortas neskanus?
  • Sudėtingumas: Šiek tiek atima laiko, bet padaryti nesunku.
  • Šaltinis: Įvairūs kulinariniai blog’ai (kokių 10).

INGREDIENTAI

Biskvitams reikės:

  • 400g miltų
  • 200 g cukraus
  • 85 g kakavos
  • 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo sodos
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos
  • 100 g bekvapio aliejaus – sojos, rapsų ar kitokio augalinio
  • 110 g grietinės
  • 2 valgomųjų šaukštų baltojo vyno acto
  • 1 arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto
  • 2 kiaušinių
  • 50 ml vandens

Riešutų sviesto kremui reikės:

  • 290 g kreminio sūrio (Philadelphia tipo)
  • 120 g kambario temperatūros sviesto
  • 300 g cukraus pudros
  • 80 g riešutų sviesto

Šokoladinei kepurei reikės:

  • 230 g kapoto šokolado – juodojo arba pieniško (aš naudojau juodąjį pusiau saldų)
  • 6 valgomieji šaukštai riešutų sviesto
  • 50 g riebios grietinėlės

GAMINIMAS

Kepame biskvitus:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. Ištepkite sviestu arba išklokite kepimo popieriumi apvalią kepimo formą.
  2. Dubenyje gerai išmaišykite miltus, kakavą, kepimo sodą, cukrų ir druską. Tada supilkite aliejų bei grietinę ir viską išmaišykite. Maišant taip pat po truputį supilkite vandenį. Tada įmaišykite vyno actą bei vanilės ekstraktą.
  3. Atskirame dubenyje išplakite kiaušinius ir įmaišykite į biskvito masę.
  4. Pusę biskvito masės supilkite į kepimo formą ir pašaukite į orkaitę 30 – 40 minučių arba iki tol, kol iškeps. Patikrinti, ar iškepęs, galite mediniu pagaliuku ar metaliniu peiliu – įkištas į biskvito centrą ir ištrauktas pagaliukas ar peilis turi būti švarus.
  5. Biskvitui iškepus, palikite jį atvėsti 20 minučių, tada ištraukite iš kepimo formos ir perpjaukite jį į dvi lygias dalis ilgu peiliu kepiniams ar siūlu.
  6. Iškepkite antrąją biskvito partiją iš likusios masės ir atvėsusį taip pat padalinkite į dvi lygias dalis.

Ruošiame torto kremą:

  1. Kol antrasis biskvitas kepa, dubenyje elektriniu maišytuvu išplakite kreminį sūrį ir kambario temperatūros sviestą iki purios vientisos masės.
  2. Suberkite cukraus pudrą ir plakite kelias minutes toliau.
  3. Galiausiai sudėkite riešutų sviestą ir plakite dar keletą minučių, kol masė bus gražiai išsukta.

Ruošiame šokladinę kepurę:

  1. Šokoladinę kepurę reikia ruošti prieš surenkant visą tortą. Prikaistuvyje ant nedidelės ugnies arba virš garų vonelės išlydykite kapotą šokoladą, tada sudėkite riešutų sviestą, išmaišykite ir, nukėlę nuo ugnies, galiausiai supilkite grietinėlę ir viską išsukite iki vientisos masės.

Surenkame tortą:

  1. Biskvitams visiškai atvėsus, sutepkite kiekvieną sluoksnį gelsvuoju kremu bei viso sutepto torto šonus. Jei mėgstate labai drėgnus tortus, prieš tepant kremą, biskvitus galite sulaistyti saldinta kakava ar arbata, bet tada yra rizika, kad sutepimo kremas gali susigerti į biskvitą – ypač, jei laikysite paruoštą tortą kambario temperatūroje.
  2. Galiausiai, palaukę, kol šokoladinės kepurės skystis atvės ir pradės tirštėti (rekomenduoju palaikyti jį šiek tiek šaltai), užliekite nerangiai visą masę ant torto višaus – tegu kraštai gražiai nuvarva ant padėklo.
  3. Tortą geriausia išsikepti iš vakaro – tada jis bus subrendęs ir dar skanesnis.

Skanaus!