Na turbūt nutuokiate, kad kaip ir kiekvienas (greičiausiai) rikotos pyragas jis tikrai buvo geras. Įdaras gerokai primeną švelnią kreminę masę. Nežinau, ar per naktį šaldytuve pastovėjus kas nors pasikeis (juk tai pirmasis mano rikotos pyragas), bet tikiu, kad tokiu pat skaniu jis ir liks.
Pagal viso recepto idėją jis turėjo būti “Pyragas su žaliosiomis citrinomis”. O aš šiaip mėgstu žaliąsias citrinas. Jos kitokios. Mėgstu būtent tą citrininį kvapą, jis…tarsi švelnesnis negu ‘klasikinės’ citrinos ).
Bet… žaliųjų citrinų rūgštelės čia beveik nesijautė. Nors ir išspaudžiau jos kiek daugiau, nei nurodoma recepte. O gaila, ji čia tikrai nepakenktų. Būtu ne tik skanus, švelniai saldus kreminis pyragas, bet būtų skanus, švelniai saldus ir kiek rūgštelėjęs kreminis pyragas.
O šiaip, tai viskas vyksta labai sklandžiai, be jokių siurprizų. Iškepusį pyragą dar kokias 10 min. palaikykite išjungtoje orkaitėje, o tik po to išimkite ir leiskite jam galutinai atvėsti prieš pjaustant.
[vc_row][vc_column][vc_text_separator title=”TEŠLAI” i_icon_fontawesome=”fas fa-utensils” i_color=”custom” i_background_style=”rounded” i_background_color=”custom” title_align=”separator_align_left” color=”custom” style=”dotted” border_width=”3″ add_icon=”true” accent_color=”#2863ec” i_custom_color=”#ffffff” i_custom_background_color=”#2863ec”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]- 250 g miltų
- 150 g sviesto
- 100 g cukraus pudros
- Kiaušinio trynys
- Žiupsnelis druskos
- 300 g rikotos
- 150 g cukraus
- Pakelis vanilinio pudingo
- 2 a.š. žaliųjų citrinų sulčių
- 200 g plaktos grietinėlės
- Iš visų komponentų tešlai suminkyti tešlą ir dėti susukus į foliją dėti valandai į šaldytuvą.
- Iškočioti skritulį ir juo iškloti sviestu pateptą kepimo formą. Subadyti šakute.
- Sūrį ištrinti su cukrumi, vanilinio pudingo milteliais ir žaliųjų citrinų sultimis. Sukrėsti plaktą grietinėlę ir išmaišyti.
- Masę sukrėsti ant tešlos, išlyginti paviršių ir kepti iki 175C įkaitintoje orkaitėje 30 min.
Šaltinis: greičiausiai “Virtuvės paslaptys”