Tai buvo mano pavasariški vegetariški pusryčiai-pietūs, kadangi kuo daugiau saulės, tuo mažiau norisi valgyti. Iš nurodyto produktų kiekio gavosi dvi labai labai sočios porcijos. Taip pat, manau, šis patiekalas puikiai tiktų kaip garnyras prie vištienos.

Man tikrai labai patiko keptas bananas svieste. Ryžiai gavosi ne tokie ypatingi ir gurmaniški, bet prie banano derėjo. Daviau minusą todėl, kad, mano manymu, šiame recepte yra truputį per daug riebalų – 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus ir 50 gramų sviesto man, riebalų nemegėjai, yra tikrai tikrai per daug. Taigi kitąkart, darydama šį patiekalą (taip, tikrai kartosiu), riebalų kiekį mažinsiu iki minimumo, bet šįkart tiesiog viską dariau tiksliai pagal receptą.

  • Įvertinimas: 8/10
  • Sudėtingumas: Paprasta.
  • Kalorijų kiekis vienoje porcijoje: 860 kcal.
  • Šaltinis: Kulinarinė knygelė “Rice”, 1993 m., 34 puslapis.

INGREDIENTAI

Dviems porcijoms reikės:

  • 2 valgomieji šaukštai augalinio aliejaus
  • 1 nedidelio svogūno
  • 200 g rudųjų ilgagrūdžių ryžių
  • 400 ml vandens
  • 1 žaliosios paprikos
  • 1 raudonosios paprikos
  • Žiupsnio druskos
  • Žiupsnio Kajeno pipiro (Cayenne pepper)
  • 2 bananų
  • 50 g sviesto
  • 2 arbatinių šaukštelių citrinos sulčių

GAMINIMAS

  1. Susmulkinkite svogūną ir paprikas į mažus gabalėlius.
  2. Įkaitinkite prikaistuvyje aliejų ir suberkite svogūną. Kepkite tol, kol svogūnas pasidarys gražios auksinės spalvos. Apkepus svogūnui, suberkite ryžius, pakepkite 1-2 minutes viską kartu, tada supilkite vandenį, uždenkite prikaistuvį, sumažinkite ugnį ir virkite tiek, kiek nurodyta ant ryžių pakuotės.
  3. Likus maždaug 5 minutėms iki ryžių virimo pabaigos, suberkite paprikas, druską bei pipirus į prikaistuvį ir virkite viską tol, kol išgaruos/susigers visas ryžių skystis.
  4. Kol ryžiai baigia virti, įkaitinkite keptuvę su sviestu, nulupkite bananus ir kepinkite juos tol, kol gražiai paruduos kiekviena pusė. Apversti užteks tik vieną kartą, nes suminkštėjęs banano viršus tampa lengvai pažeidžiamas.
  5. Viską paruošę, patiekite patiekalą: padalinkite ryžius į dvi dalis kiekvienam valgytojui bei pridėkite po vieną bananą. Keptuvėje likusį sviestą supilkite ant ryžių, o bananus pagardinkite juos apliedami po vieną arbatinį šaukštelį citrinos sulčių.

Skanaus!