Ryžiai

Ryžiai tūkstančius metų buvo vienas iš svarbiausių maisto produktų. Visą šį laiką receptų su ryžiais daugėjo o patiekalai iš ryžių tobulėjo. Ryžiai buvo ypač gerai išvystyti Azijoje, kur tai yra tradicinė kruopų kultūra.

Prieš išmokdami virti ryžius, turite suprasti, kokiam patiekalui jų reikia. Ryžius ryžių košei virti nesunku, ryžius plovui ar ryžius garnyrui išvirti sunkiau.

Ryžių sudėtis ir kalorijos 100 gramų

Kalorijų kiekis žalių grūdų: 303 kcal

Kalorijų kiekis virtų grūdų: 116 kcal

Baltymai: 7,5 g

Riebalai: 2,6 g

Angliavandeniai: 62,3 g

Įdaryta paprika

Kaip jaučiatės po švenčių? Sotūs? Aš irgi jaučiuosi labai soti ir “primakaluotu” pilvu: silkė, kūčiukai, kisielius,

Lęšių ir ryžių sriuba

Šioje sriuboje lęšiai ir ryžiai puikiai papildo vienas kitą, o pridedant paprikos, patiekalas tampa ypač aromatingas

Greita itališka pomidorų sriuba

Greitai pagaminama itališka pomidorų sriuba. Nulupkite svogūną ir česnaką. Atidarykite pomidorų skardines. Šalia viryklės pasidėkite prieskonius,