Browsing Tag
Ryžiai
13 posts
Ryžiai tūkstančius metų buvo vienas iš svarbiausių maisto produktų. Visą šį laiką receptų su ryžiais daugėjo o patiekalai iš ryžių tobulėjo. Ryžiai buvo ypač gerai išvystyti Azijoje, kur tai yra tradicinė kruopų kultūra.
Prieš išmokdami virti ryžius, turite suprasti, kokiam patiekalui jų reikia. Ryžius ryžių košei virti nesunku, ryžius plovui ar ryžius garnyrui išvirti sunkiau.
Ryžių sudėtis ir kalorijos 100 gramų
Kalorijų kiekis žalių grūdų: 303 kcal
Kalorijų kiekis virtų grūdų: 116 kcal
Baltymai: 7,5 g
Riebalai: 2,6 g
Angliavandeniai: 62,3 g
Lęšių ir ryžių sriuba
Šioje sriuboje lęšiai ir ryžiai puikiai papildo vienas kitą, o pridedant paprikos, patiekalas tampa ypač aromatingas ir skanus.…
Ryžių apkepas su malta mėsa
Paprastas, bet tuo pačių labai skanus patiekalas su sultinga mėsa, ryžiais, grybų ir daržovių įdaru. Puikiai tinka sočiai…
Kepti ryžiai su traškiom daržovėm
Visai neseniai man atrodė, jog visas pasaulis buvo nusistatęs prieš mane. Na, ne prieš mane, o apskritai. Tada…
Risotto su voveraitėmis
Šiandien oras toks karštas, kad atrodo, net vėjas limpa prie delnų. Tačiau tai netrukdo imtis virtuvės darbų. Šiandien…
Kaip išvirti birius ryžius?
Birūs ryžiai atrodo daug geriau ir dažniausiai skaniau. Nepaisant to, koks nuostabus yra jūsų mėgstamas „šlapias“ rizotas, birūs…
Krevetės su ryžiais, skanintos šviežiomis petražolėmis
Krevetės – vienos iš populiariausių jūros „bjaurybių” ir jų yra apie 300 rūšių. Krevetės tarpusavyje skirstomos pagal dydį,…
Keptų pomidorų ir paprikų sriuba
Ši trinta sriuba tikrai netinkama kasdieniam valgymui. Jos skonis labai sodrus, stiprus, aromatingas ir net sakyčiau sunkus. Nors…
Įdaryta paprika
Kaip jaučiatės po švenčių? Sotūs? Aš irgi jaučiuosi labai soti ir “primakaluotu” pilvu: silkė, kūčiukai, kisielius, žuvis, virtiniai…
Žalieji deivės ryžiai (Green goddess rice)
Vieno balo šiems ryžiams pritrūko tik todėl, kad tai tiesiog ryžiai. Bet šie ryžiai nėra paprasti – jų…
Ryžiai su paprikomis ir kepintais bananais
Tai buvo mano pavasariški vegetariški pusryčiai-pietūs, kadangi kuo daugiau saulės, tuo mažiau norisi valgyti. Iš nurodyto produktų kiekio…
Menkė su kariu, natūraliu jogurtu ir kalendra
Tai dar vienas patiekalas iš Jamie “Ministry of Food” mėsos ir žuvies patiekalų skyriaus. Vieną balą atimu todėl,…
Nohutlu pilav – turkiška ryžių ir avinžirnių košė
Tai turkiškas dalykas. Originaliame recepte parašyta, jog Turkijoje jį valgo kaip garnyrą prie ėrienos troškinio ”TIRIT”, užsikandant duona,…
Greita itališka pomidorų sriuba
Greitai pagaminama itališka pomidorų sriuba. [vc_row][vc_column][vc_text_separator title=”INGREDIENTAI” i_icon_fontawesome=”fas fa-utensils” i_color=”custom” i_background_style=”rounded” i_background_color=”custom” title_align=”separator_align_left” color=”custom” style=”dotted” border_width=”3″ add_icon=”true” accent_color=”#2863ec”…