Ryžių apkepas su malta mėsa

Valgome
Ryžių apkepas su malta mėsa
Ryžių apkepas su malta mėsa

Paprastas, bet tuo pačių labai skanus patiekalas su sultinga mėsa, ryžiais, grybų ir daržovių įdaru. Puikiai tinka sočiai šeimos vakarienei.

INGREDIENTAI:

  • 250 g Ryžių;
  • 2 vnt. svogūnų;
  • 1 vnt. morkos;
  • 350 g Pievagrybių;
  • 500 g Faršo;
  • Malti juodieji pipirai;
  • 200 g Kieto sūrio;
  • 2 vnt. kiaušinių;
  • 250 ml Grietinėlės 15%;
  • 2 v.š. Aliejaus kepimui;
  • Druskos.

GAMINIMAS:

  1. Nuplaukite. Virkite ryžius pasūdytame vandenyje, kol suminkštės ir atvėsinkite juos.
  2. Įkaitinkite orkaitę iki 200 ° C. Kepimo indą patepkite 1 šaukštu aliejaus.
  3. Svogūnus ir morkas nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais. Taip pat supjaustykite pievagrybius.
  4. Keptuvėje įkaitinkite 1 šaukštą augalinio aliejaus, 2-3 minutes pakepinkite svogūną.
  5. Į svogūną sudėkite morkas ir grybus, išmaišykite ir kepkite dar 7–8 minutes.
  6. Į daržoves suberkite faršą, kruopščiai išmaišykite ir kepkite 10–12 minučių, pagal skonį įdėkite druskos ir pipirų.
  7. Sutarkuokite stambiai sūrį, gerai sumaišykite su kiaušiniais ir grietinėle.
  8. Sudėkite į kepimo formą ryžius ir troškintą faršą su daržovėmis tolygiu sluoksniu.
  9. Ant viršaus supilkite paruošta kiaušinių masę ir pašaukite į įkaitintą orkaitę 30 minučių.
Related Posts
Daržovių kugelis

Daržovių kugelis

Po sočių kalėdinių švenčių, po kelioninių mitybos ypatumų pasiilgau tiesiog paprasto maisto. Maisto, kurį pagaminti yra paprasčiau paprasto,…
Odeta
Plačiau