Turinys:
Paprastas, bet tuo pačių labai skanus patiekalas su sultinga mėsa, ryžiais, grybų ir daržovių įdaru. Puikiai tinka sočiai šeimos vakarienei.
INGREDIENTAI
- 250 g Ryžių
- 2 vnt. svogūnų
- 1 vnt. morkos
- 350 g Pievagrybių
- 500 g Faršo
- Malti juodieji pipirai
- 200 g Kieto sūrio
- 2 vnt. kiaušinių
- 250 ml Grietinėlės 15%
- 2 v.š. Aliejaus kepimui
- Druskos
GAMINIMAS
- Nuplaukite. Virkite ryžius pasūdytame vandenyje, kol suminkštės ir atvėsinkite juos.
- Įkaitinkite orkaitę iki 200 ° C. Kepimo indą patepkite 1 šaukštu aliejaus.
- Svogūnus ir morkas nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais. Taip pat supjaustykite pievagrybius.
- Keptuvėje įkaitinkite 1 šaukštą augalinio aliejaus, 2-3 minutes pakepinkite svogūną.
- Į svogūną sudėkite morkas ir grybus, išmaišykite ir kepkite dar 7–8 minutes.
- Į daržoves suberkite faršą, kruopščiai išmaišykite ir kepkite 10–12 minučių, pagal skonį įdėkite druskos ir pipirų.
- Sutarkuokite stambiai sūrį, gerai sumaišykite su kiaušiniais ir grietinėle.
- Sudėkite į kepimo formą ryžius ir troškintą faršą su daržovėmis tolygiu sluoksniu.
- Ant viršaus supilkite paruošta kiaušinių masę ir pašaukite į įkaitintą orkaitę 30 minučių.