Paprastas, bet tuo pačių labai skanus patiekalas su sultinga mėsa, ryžiais, grybų ir daržovių įdaru. Puikiai tinka sočiai šeimos vakarienei.

INGREDIENTAI

  • 250 g Ryžių
  • 2 vnt. svogūnų
  • 1 vnt. morkos
  • 350 g Pievagrybių
  • 500 g Faršo
  • Malti juodieji pipirai
  • 200 g Kieto sūrio
  • 2 vnt. kiaušinių
  • 250 ml Grietinėlės 15%
  • 2 v.š. Aliejaus kepimui
  • Druskos

GAMINIMAS

  1. Nuplaukite. Virkite ryžius pasūdytame vandenyje, kol suminkštės ir atvėsinkite juos.
  2. Įkaitinkite orkaitę iki 200 ° C. Kepimo indą patepkite 1 šaukštu aliejaus.
  3. Svogūnus ir morkas nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais. Taip pat supjaustykite pievagrybius.
  4. Keptuvėje įkaitinkite 1 šaukštą augalinio aliejaus, 2-3 minutes pakepinkite svogūną.
  5. Į svogūną sudėkite morkas ir grybus, išmaišykite ir kepkite dar 7–8 minutes.
  6. Į daržoves suberkite faršą, kruopščiai išmaišykite ir kepkite 10–12 minučių, pagal skonį įdėkite druskos ir pipirų.
  7. Sutarkuokite stambiai sūrį, gerai sumaišykite su kiaušiniais ir grietinėle.
  8. Sudėkite į kepimo formą ryžius ir troškintą faršą su daržovėmis tolygiu sluoksniu.
  9. Ant viršaus supilkite paruošta kiaušinių masę ir pašaukite į įkaitintą orkaitę 30 minučių.