Šį apkepą galima gaminti naudojant croissant arba brioche, tačiau aš naudojau paprasčiausią batoną. Batonas nebūtinai turi būti šviežias, kai kurie šefai kaip tik pataria naudoti sudžiūvusį batoną. Šis apkepas, ar, anot anglų – pudingas, yra vienas iš tų patiekalų, kurį gaminant galima improvizuoti be baimės ir pagaminti nesuskaičiuojamą galybę variantų. Pabandykite vietoje razinų įdėti džiovintų spanguolių ar slyvų, galite įpilti Bailey’s likerio, įdėti šokolado gabaliukų ar naudoti grietinėlę vietoje pieno. Iškepusį apkepą galite patiekti su medumi, cinamonu ar Nutella. Apkepą galite laikyti šaldytuve 2-3 dienas.
INGREDIENTAI:
- 1 batonas;
- pusės stiklinės brendyje išmirkytų razinų;
- 600 ml pieno;
- 2 kiaušiniai;
- 2 tryniai;
- 40 g arba 2 valgomųjų šaukštų cukraus;
- sviesto kepimo indui patepti.
GAMINIMAS:
- Ištepkite indą kuriame kepsite apkepą gabalėliu sviesto.
- Plonai supjaustykite batoną ir sluoksniais dėkite į indą, tarp riekelių pabarstydami razinų.
- Sumaišykite kiaušinius, cukrų bei pieną ir užpilkite ant batono riekelių. Atsargiai paspauskite riekeles, kad skystis jas apsemtų.
- Palikite pastovėti 20 Minučių minučių, kad batonas gerai prisigertų skysčio.
- Įkaitinkite orkaitę iki 165°C. Įdėkite apkepo indą į didesnę skardą ir įpilkite vandens, kad apsemtų apkepo indą iki pusės – bus mažesnė tikimybė, kad apkepas perkeps.
- Kepkite apkepą orkaitėje maždaug 45 minutes, kol krestelėjus apkepas virpės kaip želė.
Išimkite ir atvėsinkite, patiekite šaltą. Skanaus!