Kai galvoju apie keptus batatų blynus, galvoju apie savo mamą. Ji kepdavo blynus iš bet ko ir visko, kas yra šaldytuve. Mes, vaikai, ją vadinome gurmaniška šiukšlių karaliene – šiukšlės kaip maisto likučiai, kuriuos valgėme visą savaitę. Jūs žinote tą seną posakį „nešvaistykite to, ko galbūt norėsite“, kuris galiojo visiems ir bet kokiems likučiams mano mamos virtuvėje. Ji galėjo pagaminti valgį iš duonos, svogūnų ir majonezo. Tikiu, kad visą savo kūrybingumą pasisėmiau iš jos ir savo močiutės. Pamėgau gaminti ir kepti iš jų abiejų.

Traškumas išorėje, tirštas kreminis vidus, kartu su svogūnais ir paprika yra puikus derinys. Visi norės daugiau šių šiek tiek saldžių ir pikantiškų keptų saldžiųjų bulvių blynų.

Mano tradiciniai saldžiųjų bulvių blynai:

INGREDIENTAI

  • 1 didelė – saldžioji bulvė – sutrinta *
  • 1 v.š. – sviesto (kambario temperatūros)
  • ¼ puodelio – graikiško jogurto (neriebaus)
  • ¼ – raudonojo svogūno (susmulkintas)
  • ½ – geltonosios paprikos (kubeliais) **
  • 1 v.š. – miltų be glitimo ***
  • 2 v.š. – kokosų aliejaus (kepimui)

GAMINIMAS

  1. Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite visus ingredientus, išskyrus kokosų aliejų. Gerai išmaišykite su šaukštu.
  2. Didelėje keptuvėje įkaitinkite kokosų aliejų ir dideliu šaukštu supilkite bulvių mišinį į karštą aliejų. Kepkite iš abiejų pusių po 3 minutes ir nusausinkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų perteklinis aliejus.
  3. Patiekite su mėgstamu kiaušinių, pupelių ar mėsos patiekalu! Pagal šį receptą pagaminsite 10–12 mažų blynų.

Pastabos:

* Jei neturite likučių, išvirkite saldžiąsias bulves, nulupkite ir sutrinkite.

** Galite naudoti bet kokia papriką, kurią turite po ranka.

*** Šiam receptui naudoju Avižų miltus.

Šie keptų saldžiųjų bulvių blynai yra mano vyrų mėgstamiausi, jie mėgsta juos valgyti su keptu kiaušiniu ir pupelėmis. Aš asmeniškai mėgstu juos valgyti vienus arba dedu aitriųjų pipirų. Taigi, atminkite, neišmeskite bulvių likučių, būkite kūrybingi!

Taip pat rekomenduojame pasigaminti: Blynus su daržovėmis