Salotos su bolivine balanda

Odeta
Salotos su bolivine balanda
Salotos su bolivine balanda

Tiesiog puikios salotos. Jomis pavaišino Nida ir nuo to laiko jos nuolat ant mūsų šeimos stalo.

INGREDIENTAI 6-8 porcijoms:

  • 350 g bolivinių balandų (kynva-quinoa);
  • 1 paprika;
  • 1/2 raudono svogūno;
  • 6 ridikėliai;
  • 1/2 ilgavaisio agurko;
  • 1 česnako skiltelė;
  • 1 morka;
  • kalendros lapelių;
  • aliejus;
  • 1 a.š. garstyčių;
  • 1 a.š. medaus;
  • 1 v.š. sojos padažo;
  • 1/2 citrinos sulčių;
  • druska.

GAMINIMAS:

  1. Bolivines balandas nuplaukite ir išvirkite nemaišydami. Santykis: 1 puodelis kruopų 2 puodeliai vandens. Virkite apie 15min. Atvėsinkite.
  2. Svogūną su česnaku sukapokite itin smulkiai. Išimkite iš augurko sėklas ir supjaustykite norimo dydžio gabalėliais kaip ir papriką, ridikėlius. Morką nulupkite ir sutarkuokite burokine tarka. Kalendros lapelius sukapokite.
  3. Sumaišykite daržoves su kruopomis.
  4. Pasigaminkite padažą. Garstyčias sumaišykite su medumi, citrinos sultimis, sojos padažu ir užpilkite aliejumi.
  5. Viską sumaišykite. Skanaus.
Taip pat rekomenduojame:
Related Posts
Raudonųjų kopūstų salotos

Raudonųjų kopūstų salotos

Aš tikrai turiu milijoną priežasčių mėgti salotas ir visai nebūdama liekna smilga iš Lietuvos vidurio, tiesiog man tai labai skanu. Kaip kita lietuvė Turkijoje kartą pasakė (gal tiksliau Facebooke parašė), kad nemoka jau valgyti be bliūdo salotų. Taip pat ir su manimi, nemoku jau kitaip, nes man labai skanu. Ar tai kepta mėsa. ar įdarytos daržovės ar paprastas troškinys, ar plovas, visada šalia darausi salotas.
Karolina
Plačiau