Turinys:
Tiesiog puikios salotos. Jomis pavaišino Nida ir nuo to laiko jos nuolat ant mūsų šeimos stalo.
6-8 porcijos
INGREDIENTAI
- 350 g bolivinių balandų (kynva-quinoa)
- 1 paprika
- 1/2 raudono svogūno
- 6 ridikėliai
- 1/2 ilgavaisio agurko
- 1 česnako skiltelė
- 1 morka
- kalendros lapelių
- aliejus
- 1 a.š. garstyčių
- 1 a.š. medaus
- 1 v.š. sojos padažo
- 1/2 citrinos sulčių
- druska
GAMINIMAS
- Bolivines balandas nuplaukite ir išvirkite nemaišydami. Santykis: 1 puodelis kruopų 2 puodeliai vandens. Virkite apie 15min. Atvėsinkite.
- Svogūną su česnaku sukapokite itin smulkiai. Išimkite iš augurko sėklas ir supjaustykite norimo dydžio gabalėliais kaip ir papriką, ridikėlius. Morką nulupkite ir sutarkuokite burokine tarka. Kalendros lapelius sukapokite.
- Sumaišykite daržoves su kruopomis.
- Pasigaminkite padažą. Garstyčias sumaišykite su medumi, citrinos sultimis, sojos padažu ir užpilkite aliejumi.
- Viską sumaišykite. Skanaus.