Tiesiog puikios salotos. Jomis pavaišino Nida ir nuo to laiko jos nuolat ant mūsų šeimos stalo.
INGREDIENTAI 6-8 porcijoms:
- 350 g bolivinių balandų (kynva-quinoa);
- 1 paprika;
- 1/2 raudono svogūno;
- 6 ridikėliai;
- 1/2 ilgavaisio agurko;
- 1 česnako skiltelė;
- 1 morka;
- kalendros lapelių;
- aliejus;
- 1 a.š. garstyčių;
- 1 a.š. medaus;
- 1 v.š. sojos padažo;
- 1/2 citrinos sulčių;
- druska.
GAMINIMAS:
- Bolivines balandas nuplaukite ir išvirkite nemaišydami. Santykis: 1 puodelis kruopų 2 puodeliai vandens. Virkite apie 15min. Atvėsinkite.
- Svogūną su česnaku sukapokite itin smulkiai. Išimkite iš augurko sėklas ir supjaustykite norimo dydžio gabalėliais kaip ir papriką, ridikėlius. Morką nulupkite ir sutarkuokite burokine tarka. Kalendros lapelius sukapokite.
- Sumaišykite daržoves su kruopomis.
- Pasigaminkite padažą. Garstyčias sumaišykite su medumi, citrinos sultimis, sojos padažu ir užpilkite aliejumi.
- Viską sumaišykite. Skanaus.
Taip pat rekomenduojame: