Tiesiog puikios salotos. Jomis pavaišino Nida ir nuo to laiko jos nuolat ant mūsų šeimos stalo.

6-8 porcijos

INGREDIENTAI

  • 350 g bolivinių balandų (kynva-quinoa)
  • 1 paprika
  • 1/2 raudono svogūno
  • 6 ridikėliai
  • 1/2 ilgavaisio agurko
  • 1 česnako skiltelė
  • 1 morka
  • kalendros lapelių
  • aliejus
  • 1 a.š. garstyčių
  • 1 a.š. medaus
  • 1 v.š. sojos padažo
  • 1/2 citrinos sulčių
  • druska

GAMINIMAS

  1. Bolivines balandas nuplaukite ir išvirkite nemaišydami. Santykis: 1 puodelis kruopų 2 puodeliai vandens. Virkite apie 15min. Atvėsinkite.
  2. Svogūną su česnaku sukapokite itin smulkiai. Išimkite iš augurko sėklas ir supjaustykite norimo dydžio gabalėliais kaip ir papriką, ridikėlius. Morką nulupkite ir sutarkuokite burokine tarka. Kalendros lapelius sukapokite.
  3. Sumaišykite daržoves su kruopomis.
  4. Pasigaminkite padažą. Garstyčias sumaišykite su medumi, citrinos sultimis, sojos padažu ir užpilkite aliejumi.
  5. Viską sumaišykite. Skanaus.