Salotos, pomidorai, svogūnai, cukinijos ant mano stalo atkeliavo tiesiai iš mamos daržo. Kaip gera turėti rūpestingą mamą. Kuri netingi rūpintis visomis daržo ir sodo gėrybėmis. Laistyti, ravėti, kalbinti ir visaip kaip kitaip apgaubti šiluma, meile ir dėmesiu. Po tokios meilės ir šilumos gausos daržovės ir vaisiai tampa žymiai saldesni ir gausesni.

Šioms salotoms net nereikia recepto. Tiesiog užtenka mėgautis šviežumu ir gaiva 🙂

6 porcijos

INGREDIENTAI

  • 1 pundas šviežių Romaninių salotų
  • 2 v.š. ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • 1 v.š. balzamiko
  • 2 šakelės šviežių petražolių

GRILINIMUI

  • 2 mažos cukinijos
  • 1 raudonas svogūnas
  • 1 didelis pomidoras
  • 3 skiltelės česnako
  • 1 pankolis

GAMINIMAS

  1. Salotas suplėšykite. Pabarstykite druska ir palaistykite aliejumi ir balzamiku. Išmaišykite.
  2. Ant griliaus arba tiesiog keptuvėje apkepkite stambiai pjaustytas cukinijas, svogūną, pankolį, česnakus, pomidorą.
  3. Dar karštas apskrudusias daržoves sumaišykite su salotomis. Viską dar kartą švelniai permaišykite.

Taip pat rekomenduojame:
Keptos daržovių salotos