Šias salotas gaminom kartu su devynmečiu Pijumi. Jis parinko ir supjaustė daržoves, nulupo agurką, išspaudė citrinos sultis, sumąstė dar ir obuolio įdėti. O aš užtarkavau sūrio ir paskrudinau skrebutį. Kepintas ir sugrūstas kanapes užbėrėm neradę pipirų.

INGREDIENTAI

  • galiukas agurko
  • vienas pomidoras
  • pusė obuolio
  • gabaliukas kieto sūrio
  • riekė baltos duonos
  • žiupsnis pakepintų ir sugrūstų kanapių sėklų
  • pora šaukštų citrinų sulčių
  • alyvuogių aliejaus
  • druskos, skiltelė česnako

GAMINIMAS

  1. Pomidorą, obuolį ir nuluptą agurką supjaustyti „ūkiškais“ gabalais. Tosteryje pakepinti duoną, dar karštą įtrinti česnaku. Ant daržovių užberti tarkuoto sūrio, užpilti šlaką aliejaus ir citrinų sultis. Ant viršaus sudėti gabaliukais suplėšytą duoną, užberti kanapes.

Skanaus.