Kai pas mane vyksta mergaičių vakarėliai, stengiuosi, kad užkandžiai būtų kuo mažiau kaloringi, sveikesni, įdomesni, išradingesni ir tiesiog labiausiai tinkantys prie burbuliukų 🙂

Taigi, kai svečiuose pas mane apsilankė Diana, kuri gan retai valgo mėsą ir yra labai miela bei žavi moteris nusprendžiau, kad mūsų vakarėlis turi tapti skanus, lengvai virškinamas ir svarbiausia linksmas. Linksmumo mums žinoma netrūko kaip ir maisto lengvumo bei burbuliukų.

INGREDIENTAI

  • 200 g įvairių salotų lapelių mišinio
  • 1/2 raudono svogūno
  • 150 g sūdytos lašišos
  • 100 g saulėje džiovintų vyšninių pomidoriukų
  • 1/4 citrinos sulčių
  • 5 lašeliai Tabasco padažo
  • ypač tyro alyvuogių aliejaus

GAMINIMAS

  1. Iš vakaro lašišą apiberkite 1 valg.š. rupios jūros druskos, pašlakstykite šlakeliu degtinės ar brendžio. Palikite šaldytuve per naktį sūdytis.
  2. Salotų lapus suberkite į dubenį, sudėkite kubeliais supjaustytą sūdytą lašišą, ypač plonomis riekelėmis supjaustytą svogūną, saulėje džiovintus pomidoriukus.
  3. Pašlakstykite Tabasco padažu, citrinos sultimis.
  4. Apipilkite aliejumi.
  5. Viską išmaišykite ir SKANAUS 🙂 Ypač greita, sveika ir skanu !