Salotos su sūdyta lašiša

Odeta
Kai pas mane vyksta mergaičių vakarėliai, stengiuosi, kad užkandžiai būtų kuo mažiau kaloringi, sveikesni, įdomesni, išradingesni ir tiesiog labiausiai tinkantys prie burbuliukų 🙂
Salotos su sūdyta lašiša

Taigi, kai svečiuose pas mane apsilankė Diana, kuri gan retai valgo mėsą ir yra labai miela bei žavi moteris nusprendžiau, kad mūsų vakarėlis turi tapti skanus, lengvai virškinamas ir svarbiausia linksmas. Linksmumo mums žinoma netrūko kaip ir maisto lengvumo bei burbuliukų.

INGREDIENTAI:

  • 200 g įvairių salotų lapelių mišinio;
  • 1/2 raudono svogūno;
  • 150 g sūdytos lašišos;
  • 100 g saulėje džiovintų vyšninių pomidoriukų;
  • 1/4 citrinos sulčių;
  • 5 lašeliai Tabasco padažo;
  • ypač tyro alyvuogių aliejaus.

GAMINIMAS:

  1. Iš vakaro lašišą apiberkite 1 valg.š. rupios jūros druskos, pašlakstykite šlakeliu degtinės ar brendžio. Palikite šaldytuve per naktį sūdytis.
  2. Salotų lapus suberkite į dubenį, sudėkite kubeliais supjaustytą sūdytą lašišą, ypač plonomis riekelėmis supjaustytą svogūną, saulėje džiovintus pomidoriukus.
  3. Pašlakstykite Tabasco padažu, citrinos sultimis.
  4. Apipilkite aliejumi.
  5. Viską išmaišykite ir SKANAUS 🙂 Ypač greita, sveika ir skanu !
Total
0
Shares
Related Posts
Raudonųjų kopūstų salotos

Raudonųjų kopūstų salotos

Aš tikrai turiu milijoną priežasčių mėgti salotas ir visai nebūdama liekna smilga iš Lietuvos vidurio, tiesiog man tai labai skanu. Kaip kita lietuvė Turkijoje kartą pasakė (gal tiksliau Facebooke parašė), kad nemoka jau valgyti be bliūdo salotų. Taip pat ir su manimi, nemoku jau kitaip, nes man labai skanu. Ar tai kepta mėsa. ar įdarytos daržovės ar paprastas troškinys, ar plovas, visada šalia darausi salotas.
Karolina
Plačiau