O šiaip tai turėjo būti kokosinis keksas… Tik, kad kokoso drožlių vos vos sukrapščiau, o į parduotuvę taip tingėjosi per pūgą eiti… Gavau suktis iš padėties ir kepti iš to, kas po ranka papuolė. Kepdama vis galvojau apie Didijį marą ir badą XVIII a. pradžioje. Iš ko tik žmonės duonos nekepė… Iš medžio pumpurų, dirsių, pelų, išspaudų likusių nuo alus ir degtinės varymo…

Bijojau, kad tas keksas gausis koks sprangus, kaip su kokiais pelais, bet… Gardumynas tikras!

Sėlenėlių kekso su kokosais ingredientai:

  • 150 g sviesto
  • 200 ml cukraus
  • 3 kiaušiniai
  • 70 g kokoso drožlių
  • 130 g sėlenėlių
  • 50 g miltų
  • 50 g šokoladinių lašelių arba kapoto juodo šokolado
  • 3 geros saujos razinų
  • 2 supjaustytos datulės
  • arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • 5 šaukštai grietinės

Sėlenėlių keksas su visokiom gėrybėm receptas

Paruošimas:

  1. Sviestą ištirpinti ir palikti atvėsti.
  2. Orkaitę įkaitinti iki 180 C. Kepimo formą (naudojau apvalią su skyle) ištepti sviestu ir pabarstyti kokoso drožlėmis.
  3. Kiaušinius išplakti su cukrumi iki purumo. Sviestą po truputį pilti į kiaušinių masę ir atsargiai išmaišyti. Sumaišyti kokoso drožles, sėlenėles, miltus, šokolado lašelius, razinas, datules ir kepimo miltelius. Berti į kiaušinių masę. Supilti grietinę ir gražiai išmaišyti.
  4. Gautą tešlą supilti į paruoštą kekso formą.
  5. Kepti 40 – 50 minučių. Iškepusį keksą ataušinti, išimti iš formos ir apiberti cukraus pudra.