Esu laimingas žmogus. Sakysite, kad meluoju arba taip nebūna. Bet pasirodo būna, o būna būtent tada, kai atvažiavusi į savo sodybą vasaros viduryje arba jai jau ritantis į kitą pusę, išlipusi iš automobilio, pamatau priaugusių gražuolių baravykų. Isivaizduokite, koks tai smagumas! Argi aš ne laimingas žmogus? Kai tiesiog išeinu ir susirenku baravykus savame kieme?

Pirmuosius, žinoma, kepu ant sviesto ir valgome iš karto. Kitus, jaunus ir kietus užšaldau, kad žiemą galėtume mėgautis nuostabiu baravykų aromatu, gamindama įvairius padažus, dėdama į troškinius, supjaustydama carpaccio arba tiesiog kepdama keptuvėje su sviestu kaip vasarą. Didelius arba šiek tiek pabuvusius baravykus sumaišau su kitais grybais ir pagaminu ne ką mažiau aromatingus padažus ar konservus žiemai.

Šį kartą pagaminau silkę su šaldytais baravykais, o ne kaip įprasta su džiovintais.

4 porcijos

INGREDIENTAI

  • 8 švieži arba šaldyti baravykai
  • 1 nedidelis svogūnas
  • 1 silkė
  • Aliejus
  • Krapai

GAMINIMAS

  1. Silkę išdorokite. Supjaustykite norimo dydžio gabalėliais.
  2. Baravykus supjaustykite kubeliais. Svogūną sukapokite itin smulkiai. Keptuvėje su aliejumi apkepkite svogūną, suberkite baravykus. Baigiant kepti sudėkite krapus. Atvėsinkite.
  3. Sumaišykite su silkės gabalėliais ir palike mažiausiai valandai susigerti skoniams.”Sukirtome” viską ir iš vieno karto 🙂