Skumbrė su pomidorais ir prieskoninėmis žolelėmis

Odeta
Skumbrė su pomidorais ir prieskoninėmis žolelėmis
Skumbrė su pomidorais ir prieskoninėmis žolelėmis

Negaliu atsižavėti žuvimi. Tokia paprasta, bet ypač neprasta Skumbre. Ji skani žalia ir tiesiog paprasčiausiai prieskoniuota, bei palaikyta per naktį šaldytuve Prieskoniuota skumbrė ar susukta šaldiklyje. Tada tiesiog paprasčiausiai su juoda duona ir sviestuku plonai atpjovus galima mėgautis. Puikiausiai tinka kepti ant griliaus, nes jos riebumas puikiai įsigeria į savo sluoksnius tarp stangrios odos. Bet man skaniausia ji yra su pomidorais ir česnaku kepta orkaitėje. Pomidorų sultys susimaišo su žuvies, česnako, balzamiko aromatais ir gaunasi fantastiškas padažas Tobulo skonio skumbrė.

Šį kartą dar gausiai žuvį prikimšau prieskoninėmis ką tik iš daržo nuskintomis žolelėmis. Tai dar labiau praturtino skonį. Visko… žuvies, daržovių, padažo.

Išbandykite ir tikrai pamėgsite Skumbrę, tokią visur galimą nusipirkti žuvį. Aš ją pirkau Šiaurės jūros parduotuvėje, tik todėl, kad ten ji visada šviežia, nedidukė ir labai tinkama po žuvytę porcijai. Tačiau ji puikiausiai tiks ir atšaldyta, bei didelė. Tiesiog porcijavimą reikia pasiskaičiuoti…arba vieną žuvį padalinti išilgai.

2 porcijos

[vc_row][vc_column][vc_text_separator title=”INGREDIENTAI” i_icon_fontawesome=”fas fa-utensils” i_color=”custom” i_background_style=”rounded” i_background_color=”custom” title_align=”separator_align_left” color=”custom” style=”dotted” border_width=”3″ add_icon=”true” accent_color=”#2863ec” i_custom_color=”#ffffff” i_custom_background_color=”#2863ec”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]
  • 2 nedidelės apie 250g sveriančios skumbrės
  • 4 česnako skiltelės
  • 4 pomidorai
  • 4 v.š. aliejaus
  • 1 v.š. balzamico padažo
  • prieskoninės šviežios žolės visos kokias tik turite
  • lauro lapai
  • pipirai
  • druska
[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_raw_html]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[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_text_separator title=”GAMINIMAS” i_icon_fontawesome=”fas fa-utensil-spoon” i_color=”white” i_background_style=”rounded” i_background_color=”custom” title_align=”separator_align_left” color=”custom” style=”dotted” border_width=”3″ add_icon=”true” i_custom_background_color=”#2863ec” accent_color=”#2863ec”][/vc_column][/vc_row]
  1. Išskroskite žuvis. Prikimškite prieskoninėmis žolelėmis, česnako skiltelėmis.
  2. Visomis žolelėmis, kokias tik turite, galite kimšti žuvį. Aš kimšau krapais, petražolėmis, raudonėliu, šalaviju.
  3. Pomidorus perpjaukite pusiau. viską sudėkite į skartą. Pašlakstykite aliejumi, balzamico padažu. Pabarstykite druska, pipirais, sudėkite lauro lapus.
  4. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių, priklausomai nuo žuvies dydžio.

Tikrai labai vertas dėmesio patiekalas, kurį gaminu nuolat.

Related Posts