Aš jums papasakosiu, kaip paruošti labai lengvą ir gana paprastą vasarišką desertą. Vienas sluoksnis skrudintų juodos duonos trupinių, vienas sluoksnis šilkinės plaktos grietinėlės ir vienas sluoksnis uogienės – tai viskas, ko jums reikia norint mėgautis popiete.

4 deserto porcijoms:

INGREDIENTAI

  • 150 g juodos duonos (tarkuotos)
  • 1 v.š. sviesto
  • 4 šaukštai (50 ml) + 2 šaukšteliai rudojo cukraus
  • 1/2 šaukštelio cinamono
  • 1 puodelis (240 ml) plaktos grietinėlės
  • 1 šaukštelis vanilinio cukraus
  • vyšnių (ar bet kokios kitos švelniai rūgščios) uogienės, pagal skonį

GAMINIMAS

  1. Nedidelėje keptuvėje ištirpinkite sviestą ir paskrudinkite duonos trupinius, sumaišytus su 4 šaukštais (50 ml) cukraus ir cinamonu. Atidėkite atvėsti.
  2. Tuo tarpu grietinėlę išplakti su likusiais 2 šaukšteliais rudojo ir vanilinio cukraus.
  3. Sluoksniuokite desertą stiklinėse: vienas sluoksnis duonos, keli šaukštai uogienės, plakta grietinėlė, tada kitas sluoksnis duonos, uogienė ir vėl ant viršaus kremas. Pabarstykite likusiais duonos trupiniais.

Prieš patiekiant bent 1 valandą atvėsinkite šaldytuve.