Turinys:
Aš jums papasakosiu, kaip paruošti labai lengvą ir gana paprastą vasarišką desertą. Vienas sluoksnis skrudintų juodos duonos trupinių, vienas sluoksnis šilkinės plaktos grietinėlės ir vienas sluoksnis uogienės – tai viskas, ko jums reikia norint mėgautis popiete.
4 deserto porcijoms:
INGREDIENTAI
- 150 g juodos duonos (tarkuotos)
- 1 v.š. sviesto
- 4 šaukštai (50 ml) + 2 šaukšteliai rudojo cukraus
- 1/2 šaukštelio cinamono
- 1 puodelis (240 ml) plaktos grietinėlės
- 1 šaukštelis vanilinio cukraus
- vyšnių (ar bet kokios kitos švelniai rūgščios) uogienės, pagal skonį
GAMINIMAS
- Nedidelėje keptuvėje ištirpinkite sviestą ir paskrudinkite duonos trupinius, sumaišytus su 4 šaukštais (50 ml) cukraus ir cinamonu. Atidėkite atvėsti.
- Tuo tarpu grietinėlę išplakti su likusiais 2 šaukšteliais rudojo ir vanilinio cukraus.
- Sluoksniuokite desertą stiklinėse: vienas sluoksnis duonos, keli šaukštai uogienės, plakta grietinėlė, tada kitas sluoksnis duonos, uogienė ir vėl ant viršaus kremas. Pabarstykite likusiais duonos trupiniais.
Prieš patiekiant bent 1 valandą atvėsinkite šaldytuve.