Sluoksniuotas juodos duonos desertas

Karolina
Sluoksniuotas juodos duonos desertas

Aš jums papasakosiu, kaip paruošti labai lengvą ir gana paprastą vasarišką desertą. Vienas sluoksnis skrudintų juodos duonos trupinių, vienas sluoksnis šilkinės plaktos grietinėlės ir vienas sluoksnis uogienės – tai viskas, ko jums reikia norint mėgautis popiete.

4 deserto porcijoms:

INGREDIENTAI

  • 150 g juodos duonos (tarkuotos)
  • 1 v.š. sviesto
  • 4 šaukštai (50 ml) + 2 šaukšteliai rudojo cukraus
  • 1/2 šaukštelio cinamono
  • 1 puodelis (240 ml) plaktos grietinėlės
  • 1 šaukštelis vanilinio cukraus
  • vyšnių (ar bet kokios kitos švelniai rūgščios) uogienės, pagal skonį

GAMINIMAS

  1. Nedidelėje keptuvėje ištirpinkite sviestą ir paskrudinkite duonos trupinius, sumaišytus su 4 šaukštais (50 ml) cukraus ir cinamonu. Atidėkite atvėsti.
  2. Tuo tarpu grietinėlę išplakti su likusiais 2 šaukšteliais rudojo ir vanilinio cukraus.
  3. Sluoksniuokite desertą stiklinėse: vienas sluoksnis duonos, keli šaukštai uogienės, plakta grietinėlė, tada kitas sluoksnis duonos, uogienė ir vėl ant viršaus kremas. Pabarstykite likusiais duonos trupiniais.

Prieš patiekiant bent 1 valandą atvėsinkite šaldytuve.

Total
0
Shares
Related Posts