Tai šiek tiek kitokia klasikinio britiško smėlinio pyrago su braškėmis versija, bet, sakyčiau, netgi dar geresnė. Šio pyrago išeiga yra skirta kepti nedidelėje skardoje arba standartinėje apvalioje pyrago formoje.

Labai puikus pyragas – kvapnus, sotus, sviestinis. Buvo taip: užsikaičiau arbatos, isidėjau du gabalėlius į lėkštę – kol arbatinukas užkaito, gabalėlių jau nebebuvo likę…

  • Įvertinimas: 10/10
  • Sudėtingumas: Nesunku, tačiau šiek tiek užtruksite.
  • Šaltinis: Kulinarės Pamela Westland knyga “The art of good cooking”, 1991 m., 271 puslapis.

INGREDIENTAI

Pyragui reikės:

Tešlai:

  • 225 g miltų
  • 100 g manų kruopų
  • 100 g cukraus
  • 225 g kambario temperatūros sviesto
  • Papildomai sviesto – kepimo formos ištepimui (jei nenaudojate kepimo popieriaus)

Braškiniam įdarui:

  • 225 g šviežių braškių
  • 275 ml riebios grietinėlės
  • Keleto lašų vanilės esencijos – pagal skonį (aš įpyliau vieną arbatinį šaukštelį)
  • 100 g cukraus pudros
  • 2 valgomieji šaukštai bulvių krakmolo

Patiekimui:

  • Cukraus pudros
  • Šviežių braškių papuošimui ir plaktos grietinėlės (nebūtina)

GAMINIMAS

  1. Dubenyje išmaišykite miltus su manų kruopomis. Padarykite dubenio viduryje duobutę ir į ją sukrėskite sviestą. Tada po truputį kaskite iš šonų miltus ir maišykite su sviestu tol, kol gausite gražią vientisą tešlą. Dar truptį tešlą paminkykite, bet nedaug, o tada, suvynioję į plėvelę, padėkite į šaldytuvą 10-čiai minučių.
  2. Įkaitinkite orkaitę iki 170 C. Ištepkite kepimo formą sviestu arba išklokite kepimo popieriumi. Išimkite iš šaldytuvo tešlą ir padalinkite ją į dvi lygias dalis. Vieną iškočiokite ir išklokite tolygiai kepimo skardoje (arba tiesiog išlyginkite pirštų pagalba) ir pašaukite. Kepkite iki tol, kol šiek tiek pagels, bet neparuduos.
  3. Paruoškite įdarą: susmulkinkite braškes griežinėliais ir suberkite į dubenį kartu su cukraus pudra, krakmolu bei vanile. Viską gerai išmaišykite.
  4. Kai pirmas pyrago sluoksnis šiek tiek apkeps, ištraukite jį iš orkaitės ir apipilkyte įdaru. Tada iš likusios tešlos padarykite trupinukus – tiesiog atgnybkite gabalėllius ir juos išdėliokite ant įdaro. Viską pašaukite į orkaitę ir kepkite iki tol, kol viršutiniai trupinukai gražiai parusvės.
  5. Patiekite pyragą visiškai atšalusį, kadangi šilto skonis visiškai kitoks ir ne toks ypatingas. Apibarstykite pyrago viršų cukraus pudra ir pagardinkite, jei norite, šviežiomis braškėmis bei plakta grietinėle.

Skanaus!

Taip pat rekomenduoju: