Turinys:
Ypatingiausias šio deserto dalykas yra tai, kad jis labai giliai įsiskverbė į visą mano vaikystę. Pačios nekalčiausios vasaros akimirkos nerūpestingai praleistos kieme. Seniausias draugas ir mūsų šokoladiniai veidai. Lipnūs pirštai nepatogiai skaičiuoja monetas kitam skanėstui.
Be to, lietuviškai šį desertą vadiname bulvytėmis. Bet neklauskite kodėl – aš nežinau. Tiesiog laikausi taisyklių…
INGREDIENTAI
- 300 g smulkiai susmulkintų sausainių + dar 1/3 puodelio apvoliojimui
- 140 g sviesto (lydyto)
- 1/2 skardinės (arba 177 ml) saldinto kondensuoto pieno
- 3-4 šaukštai kakavos miltelių
- 3-4 šaukštai sirupo (pvz., migdolų, lazdyno riešutų, amareto, kavos…)
- 3-4 šaukštai brendžio, romo arba likerio (nebūtina)
GAMINIMAS
- Dubenyje sumaišykite sviestą, kondensuotą pieną, kakavą, sirupą ir alkoholį.
- Įmaišykite džiūvėsėlius ir maišykite, kol gerai susimaišys. Galima minkyti net rankomis, nes tešla bus vos lipni.
- Suformuokite rutuliukus (vieno ar dviejų kąsnių dydžio) ir apvoliokite likusiuose džiūvėsėliuose (taip pat galite naudoti kakavos miltelius, kokoso drožles, maltus migdolus ar lazdyno riešutus).
- Atšaldykite šaldytuve bent vieną valandą.
Skanaus!!!