Kai vidinis triukšmas tampa nesuvaldomas ir atrodo, kad viskas, kas atrodė tikra yra tik lakių fantazijų nukrypimai, ateina saulėtekis. Kažkada kažkas man sakė, jog pačios tamsiausios valandos būna prieš pat saulei pakylant. Juodžiausia naktis, kurioje vos gali įžvelgti kambario kontūrus, ištrūkęs iš stipraus sapno, yra ženklas, kad tuoj išauš rytas. Tarsi kažkas budėtų prie tavo laikino gyvenimo miego ir susapnavus košmarą, padėję ranką ant kaktos, pažadintų tikram gyvenimui. Besąlygiškas troškimas išnirti į šviesą daro stebuklus. Ir tada nelieka nei kaltės, nei pykčio, tik rusenanti ramybė, kuri ragina nebijoti blaškytis ir eiti ieškoti. Manęs neapleidžia noras ieškoti, kad ir užrakinčiau jį po septyniomis spynomis, įmesčiau į jūrą, užrakinčiau vidiniame proto seife. Vieną dieną jis grįžta. Ir šįkart leidau jam sugrįžti ir pasilikti. Ir nebenoriu daugiau skirtis su šiuo jausmu, kol neatrasiu savo pilnatvės.
Grįžtam į Žemę. Šie pyragėliai tai ankstyvaus ryto spontaniškumas ir apėmusi kūrybinė energija, kurią tiesiog turėjau kažkur išlieti. Iš pradžių buvo baisu, kad iškepusi masė nesustings, tačiau praėjus kelioms minutėms viskas buvo puiku. Pyragas net susipjaustė idealiai. Tada buvo supakuotas į spalvotą dėžutę ir iškeliavo su manim į koledžą. Kokie laimingi būna mano pyragai kai juos valgau ne tik aš, bet ir kiti.
Tiesa, plytelėse matosi varškės grūdeliai, mat ši nesusitrynė idealiai. Philadelphia kremo jau nebebuvo, todėl teko čiupti kas papuolė. O papuolė paprasti varškės pakeliai. Galbūt ir nesutiksite su manimi, bet man tie grūdeliai atrodo labai simpatiški ir pagyvina tamsias plyteles. Žinoma, jei rasite kreminio sūrio, galite naudoti jį, spėju taip dar skaniau bus.
Trukmė: 10 min. ruošti, 40 min. kepti
Porcijos: apie 12 gabalėlių
- 360 g riebios varškės
- 200 g tamsaus konditerinio šokolado
- 3 didelių kiaušinių
- 1/2 stiklinės gero alyvų aliejaus
- 1/2 stiklinės pieno
- apie 170 g cukraus
- žiupsnio vanilinio cukraus
- žiupsnio druskos
- 3 v.š. kakavos miltelių (nesaldintų)
- stiklinės miltų
- šaukštelio kepimo miltelių
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Cukrų dubenyje sumaišykite su vaniliniu cukrumi ir druska, tada išsukite su aliejumi. Po truputį dėkite varškę ir viską gerai ištrinkite šakute. Po vieną įmuškite kiaušinius, išsukite masę.Įpilkite pieno ir atsargiai išmaišykite. Įdėkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, viską gerai išmaišykite.
- Šokoladą ištirpinkite prikaistuvyje ant silpnos ugnies, pastoviai maišydami. Į ištirpusį šokoladą įdėkite kakavos miltelių ir išmaišykite. Įpilkite šokolado ir kakavos masę į tešlą, išmaišykite. Kepimo formą (aš naudojau tokią stiklinę, kvadratinę, bet labai tiks lazanijai skirta skarda, t.y. nedidelė, gilesnė) išklokite kepimo popieriumi ir ant jo supilkite tešlą.
- Įdėkite pyragą į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 40 minučių. Tada įkiškite šakutę ir patikrinkite ar pyragas iškepė (iškepė, jei šakutė neaplips tešla). Išimkite pyragą ir nebijokite, kad masė bus panaši į želė. Jau po keliolikos minučių ji pradės stingti. Kai pyragas atvės supjaustykite kubeliais. Skaniausia valgyti porą valandų palaikytą šaldytuve, bet nebūtinai.
Taip pat rekomenduojame: