Labai netikėtai skanus, ypatingas tortas, būtent man, nes aš mėgstu šokoladus ir kokosą, tai jau kaip tiesiai į dešimtuką man buvo. Tortas susideda iš drėgnų ir tamsių kakavinių biskvitų, kurie sudrėkinami jazminų arbata, o tarp tų dviejų dar įsispraudžia saldus kokosinis-sviestinis kremas. Tortas prisitaiko prie temperatūros – jei kambaryje šilta, jis būna minkštas, jei šalta – kietesnis.
O šiaip tai tikrai įdomus kepinys, reikės neužilgo vėl kepti, nes ne tik skanu, bet ir kambarį puošia.
- Įvertinimas: 10/10
- Sudėtingumas: Yra ką nuveikti
- Šaltinis: Receptas su mano adaptacijomis paimtas iš knygos “Chocolate & Baking”, 188-ojo puslapio. Recepto autorė – Gina Steer.
Šokoladiniam-kokosiniam tortui reikės:
Biksvitams:
- 225 g miltų
- 350 g cukraus
- 85 g geros kokybės kakavos
- Pusantro arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
- Pusantro arbatinio šaukštelio sodos (šaukštelis neturi būti su kaupu)
- 2 didelių kiaušinių
- 250 ml pieno
- 125 ml bekvapio augalinio aliejaus (rapsų, ir t.t.., tik jokiu būdu ne alyvuogių!)
- 2 arbatiniai šaukšteliai vanilės ekstrakto
- 250 ml verdančio vandens
Kokosiniam sviestiniam kremui:
- 250 g sviesto
- 4 valgomųjų šaukštų kokosų kremo (ne pieno, o kremo, būna kartoniniuose pakeliuose)
- 450 g cukraus pudros
- 25 g kokoso drožlių
Torto sulaistymui:
- Nedidelio puodelio nesaldintos šaltos jazminų arbatos
Torto papuošimams:
- 100 g kokoso drožlių
- Džiovintų jazminų (dėl grožio) arba gėlių, arba ko tik norite
[/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_text_separator title=”GAMINIMAS” i_icon_fontawesome=”fas fa-utensil-spoon” i_color=”white” i_background_style=”rounded” i_background_color=”custom” title_align=”separator_align_left” color=”custom” style=”dotted” border_width=”3″ add_icon=”true” i_custom_background_color=”#2863ec” accent_color=”#2863ec”][/vc_column][/vc_row]
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 C ir ištepkite riebalais bei pabarstykite miltais arba išklokite kepimo popieriumi dvi apvalias kepimo formas.
- Paruoškite biskvito tešlą: suplakite kiaušinius, suberkite cukrų ir plakite toliau. Tada supilkite aliejų, vanilės ekstraktą, suberkite kakavą, supilkite pieną ir maišykite toliau. Galiausiai atskirame inde sumaišykite sodą, kepimo miltelius bei miltus ir viską suberkite į biskvito masę. Maišykite iki tol, kol gausite gražią konsistenciją.
- Tada, po truputį pildami ir pastoviai maišydami, supilkite visą verdantį vandenį ir maišykite iki tol, kol gausite labai skystą vientisą masę.
- Supilkite pusę biskvito masės į kepimo formą ir pašaukite į orkaitę 25 – 35 minutėms. Kai pirmasis biskvitas iškeps (patikrinkite įbesdami į viduriuką peilį – jei ištraukėte neaplipusį, reiškia iškepė), pašaukite į orkaitę antrąjį. Bekepdami biskvitus pastebėsite, kad ant jų iškils šokoladinės kepurėlės – nesijaudinkite, jų nupjauti nereiks, jos biskvitams vėstant pranyks.
- Kol biskvitai kepa, paruoškite kokosinį kremą: Elektriniu maišytuvu gerai išsukite kambario temperatūros sviestą su kokosų kremu iki vientiso ir gražaus kremo. Tada suberkite cukraus pudrą ir sukite toliau, kol gausite dar gražesnį kremą.
- Sutepkite tortą: Dėmesio!!! Biskvitai turi būti visiškai atvėsę, nes kitaip tortas nučiuoš – sviestinis kremas ištirps net ir nuo nedidelės šilumos. Dėkite pirmąjį biskvitą ant didelės lėkštės, sulaistykite jį jazminų arbata, o tada aptepkite kokosiniu kremu. Dėkite antrą biskvitą ant viršaus ir pakartokite tą patį veiksmą. Nepamirškite pasilikti kremo torto viršui ir šonams aptepti!
- Papuoškite tortą: Iš pradžių paskrudinkite kokoso drožles – tiesiog pakaitinkite ant sausos keptuvės iki lengvai paruduos. Palaukite, kol drožlės visiškai atvės ir tada jomis apibarstykite torto viršų bei šonus. Galiausiai į torto vidurį pridėkite džiovintų jazminų arba kitų Jums mielų papuošimų. Aš dar įbedžiau du ilgus džiovintus čiobrelius – kad viską apvainikuotų.
- Padėkite tortą kelioms valandoms šaltai – kad sutvirtėtų.
- Skaniausias šis tortas – kitą dieną.
Skanaus!