Po to, kai nepavyko mano eksperimentas migdolinių baltyminių keksiukų tema, puoliau kepti šokoladinį morkų keksą. Keksas iškeliavo į svečius ir sulaukė pačių geriausių įvertinimų. Kad jis su morkomis niekas net neįtarė.
Recepto šaltinis – knyga “Šokoladas”
[vc_row][vc_column][vc_text_separator title=”INGREDIENTAI” i_icon_fontawesome=”fas fa-utensils” i_color=”custom” i_background_style=”rounded” i_background_color=”custom” title_align=”separator_align_left” color=”custom” style=”dotted” border_width=”3″ add_icon=”true” accent_color=”#2863ec” i_custom_color=”#ffffff” i_custom_background_color=”#2863ec”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]- 300 g. miltų
- 60 g. riešutų (naudojau graikiškus)
- 100 g. apelsinų cukatų
- 50 g. kakavos
- 1 a.š. cinamono
- 0,5 a.š. imbiero
- 0,5 a.š sodos
- 1 a.š. kepimo miltelių
- 150 g. pieniško šokolado
- 2 kiaušiniai
- 150 g. cukraus
- 125 ml aliejaus
- 300 g. tarkuotų morkų (2 didesnės morkos)
- Morkas sutarkuojame smulkia tarka. Jeigu norite, kad morkos labiau jaustųsi, tarkuokite burokine tarka.
- Aliejų išplakame su cukrumi.
- Mušame po vieną kiaušinį kaskart gerai išplakdami.
- Sudedame cinamoną, imbierą, tirpintą pienišką šokoladą ir gerai išmaišome.
- Miltus sumaišome su kakava, soda ir kepimo milteliais.
- Sudedame sausus ingredientus į tešlą ir gerai išmaišome.
- Galiausiai sudedame tarkuotas morkas, apelsinų cukatas ir riešutus ir vėl gerai permaišome. Tešla gaunasi tiršta.
- Sudedame į kekso formą ir kepame 180-190 laipsnių orkaitėje apie 1 val. Ar iškepęs tikriname mediniu pagaliuku.
Skanaus!
Taip pat rekomenduoju išsikepti: Šokolado ir cukinijų pyragą