Šokoladinis morkų keksas

Karolina
Šokoladinis morkų keksas
Šokoladinis morkų keksas

Po to, kai nepavyko mano eksperimentas migdolinių baltyminių keksiukų tema, puoliau kepti šokoladinį morkų keksą. Keksas iškeliavo į svečius ir sulaukė pačių geriausių įvertinimų. Kad jis su morkomis niekas net neįtarė.

Recepto šaltinis – knyga “Šokoladas”

[vc_row][vc_column][vc_text_separator title=”INGREDIENTAI” i_icon_fontawesome=”fas fa-utensils” i_color=”custom” i_background_style=”rounded” i_background_color=”custom” title_align=”separator_align_left” color=”custom” style=”dotted” border_width=”3″ add_icon=”true” accent_color=”#2863ec” i_custom_color=”#ffffff” i_custom_background_color=”#2863ec”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]
  • 300 g. miltų
  • 60 g. riešutų (naudojau graikiškus)
  • 100 g. apelsinų cukatų
  • 50 g. kakavos
  • 1 a.š. cinamono
  • 0,5 a.š. imbiero
  • 0,5 a.š sodos
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 150 g. pieniško šokolado
  • 2 kiaušiniai
  • 150 g. cukraus
  • 125 ml aliejaus
  • 300 g. tarkuotų morkų (2 didesnės morkos)
[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_raw_html]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[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_text_separator title=”GAMINIMAS” i_icon_fontawesome=”fas fa-utensil-spoon” i_color=”white” i_background_style=”rounded” i_background_color=”custom” title_align=”separator_align_left” color=”custom” style=”dotted” border_width=”3″ add_icon=”true” i_custom_background_color=”#2863ec” accent_color=”#2863ec”][/vc_column][/vc_row]
Šokoladinio morkų kekso receptas
Šokoladinis morkų keksas
  1. Morkas sutarkuojame smulkia tarka. Jeigu norite, kad morkos labiau jaustųsi, tarkuokite burokine tarka.
  2. Aliejų išplakame su cukrumi.
  3. Mušame po vieną kiaušinį kaskart gerai išplakdami.
  4. Sudedame cinamoną, imbierą, tirpintą pienišką šokoladą ir gerai išmaišome.
  5. Miltus sumaišome su kakava, soda ir kepimo milteliais.
  6. Sudedame sausus ingredientus į tešlą ir gerai išmaišome.
  7. Galiausiai sudedame tarkuotas morkas, apelsinų cukatas ir riešutus ir vėl gerai permaišome. Tešla gaunasi tiršta.
  8. Sudedame į kekso formą ir kepame 180-190 laipsnių orkaitėje apie 1 val. Ar iškepęs tikriname mediniu pagaliuku.

Skanaus!

Taip pat rekomenduoju išsikepti: Šokolado ir cukinijų pyragą

Related Posts