Iš špinatų galima padaryti kokį nors vištienos patiekalą arba sriubą, arba bandeles su špinatų įdarų, kurios primena mokyklos bufetą. Bet pasirinkome paprasčiau – suktinukus, nes norėtusi kažko gaivaus, bet ne salotų, ir dar kažko sotaus.
Nederėtų nuvertinti suktinukų ir sumuštinių – šie patiekalai taip pat mieli, kaip ir bet kurie kiti gurmaniški. Pats paprasčiausias sumuštinis ryte su rūkyta dešra iš turgaus ir šviežiu agurku suteiks nei kiek ne mažiau laimės, nei ištaigingas omletas ar dar kokie nors brangūs pusryčiai.
Šie suktinukai tikrai puikūs. Verti dėti ir ant užkandžių stalo, ir vaikams į priešpiečių dėžutę, ir vienišų pusryčių stalui. Lašišos juose nėra labai daug, bet ji juntama gana gerai. Į šiuos suktinukus galima dėti kokias tik mėgstate žoleles, agurką, o jei esate vegetaras, lašišą pakeiskite kepintų konservuotų paprikų griežinėliais.
[vc_row][vc_column][vc_text_separator title=”INGREDIENTAI” i_icon_fontawesome=”fas fa-utensils” i_color=”custom” i_background_style=”rounded” i_background_color=”custom” title_align=”separator_align_left” color=”custom” style=”dotted” border_width=”3″ add_icon=”true” accent_color=”#2863ec” i_custom_color=”#ffffff” i_custom_background_color=”#2863ec”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]- 100 g rūkytos lašišos
- 3 kietai virtų kiaušinių
- 100 g šviežių špinatų
- 2 didelių kvadratinių lavašų lakštų arba 6 mažesnių apvalių
- 100 g lengvo majonezo
- 3 arbatinių šaukštelių Dižono garstyčių
- Pusės nedidelio raudonojo svogūno
- Pipirų
- Dar šiek tiek majonezo ir garstyčių serviravimui
- Pirmiausia kietai išvirkite kiaušinius, supjaustykite špinatus ir svogūną labai smulkiai bei lašišą.
- Kiaušinius supjaustykite nedideliais griežinėliais.
- Paruoškite padažą: majonezą sumaišykite su garstyčiomis ir smulkintu svogūnu.
- Ištieskite lavašus ant stalo: aptepkite juos majonezo padažu, palikdami šiek tiek sausos vietos kraštuose. Sudėkite ant viršaus špinatus, kiaušinius bei lašišą. Viską apibarstykite pipirais ir susukite vyniotinius. Aštriu peiliu juos supjaustykite tokio ilgio gabalėliais, kokiais norite (mano nebuvo labai aštrus, todėl, kaip matote, nelabai gražiai atsipjovė).
- Iš majonezo ir garstyčių sumaišykite dar šiek tiek padažo, kurį galėsite užsipilti valgydami.
- Rekomenduoju suktinukus trumpai pakaitinti ant sausos keptuvės, kad lavašas geriau kastųsi arba palaikyti šaldytuve keletą valandų.