Esame įpratę pomidorus natūraliai sieti su bazilikais, tačiau šį kartą siūlau lietuvišką variantą, t. y. keičiant bazilikus lietuviškomis petražolėmis. Nuostabiai skanu, šių užkandžių lėkštėje neliks akimikrsniu. Bent pas mus tikrai neliko. Visus tris kartus, kiek juos gaminau. Paruošiama greitai, jokių ypatingai retų produktų nereikia, tad puikiai tinka netikėtiems svečiams pavaišinti. O ir atrodo gražiai. Tik jei ruošite vėliau ateisiantiems svečiams, sumuštinukų geriau nė neragaukite, nes šie gali svečių ir nebesulaukti.

Jums reikės:

INGREDIENTAI

  • Prancūziško batono
  • 120 g fetos
  • 40 g varškės ar kreminio sūrio
  • 2 š. pirmo spaudimo alyvuogių aliejaus
  • 1 š. šviežiai spaustų citrinų sulčių
  • 1/4 a. š. šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • 250 g vyšninių pomidoriukų
  • 1 česnako skiltelės
  • Saujos šviežių petražolių
  • 1 š. balzamiko acto

GAMINIMAS

  1. Prancūzišką batoną supjaustykite riekelėmis.
  2. Gerai sumaišykite fetos sūrį su varške, alyvuogių aliejumi, citrinų sultimis ir pipirais. Paragaukite, ir pridėkite, jei dar ko trūksta (na, gal norite ryškesnio citrinų ar pipirų skonio).
  3. Dalį vyšninių pomidoriukų supjaustykite ketvirčiais, o likusius per pusę. Sumeskite juos į dubenėlį, supilkite balzamiko actą, citrinų sultis. Gerai sutrinkite česnaką ir petražoles ir sumeskite juos į pomidorus. Gerai viską išmaišykite. Galite palikti kelioms minutėms pastovėti.
  4. Per tą laiką prancūziško batono riekeles sutepkite sūrio mišiniu. Nesistenkite to padaryti tvarkingai, žymiai gražiau atrodys tepant kur storesniu, kur plonesniu sluoksniu ir netvarkingai.
  5. Galiausiai kiekvieną riekelę pagardinkite smulkintais pomidorais. Tai darykite su šaukštu, kad kartu užpiltumėte ir marinato.

Skanaus!