Sumuštinis su jautiena tobulas užkandis, ypač jeigu iš vakaro išsikepate lėtai keptą jautienos nugarinę ir jos lieka kitai dienai. Tai puikiausias sumuštinis vaikui į mokyklą, tau į darbą ar tiesiog, kai norisi kažko tokio sumuštiniško užkrimsti.

Kai buvau maža arba tokio amžiaus, kol ėjau į mokyklą ir mitybą organizavo mama, sumuštiniai buvo kasrytinis maistas. Dažniausiai riekelė batono aptepta sviestu su dakteriškos ar rūkytos dešros grežinėliu, sūriu. Dar buvo sumuštinis su pomidoru, bet su juoda duona ir tik kol sezonas. Tai dabar galime mėgautis įvairiausiais sumuštiniais. Veganiškais, žuviškais, mėsiškais… sočiais ir dietiškais… riebiais ir liesais…

Taigi, manasis sumuštinis su jautiena yra tikrai sotus, mėsiškas, sultingas ir žiauriai skanus. Dukra jį pavadino skaniausiu sumuštiniu pasaulyje. Tai man didžiausias pagyrimas ir paglostymas. Nes kai pagiria artimiausi žmonės, kuriems tenka valgyti visus mano eksperimentus, patikėkite, kartais jie būna ir visai nepavykę. Mano savimeilė klykia iš džiaugsmo, kad kai kurie patiekalai užlipa į TOP-ų viršūnes šeimoje.

Sumuštinis su jautiena skaniausias su juoda duona

Užtepui galite naudoti sviestą, majonezą, tepamą sūrelį, varškę arba pesto. Naudodami skirtingus užtepus, kiekvieną kartą gausite vis kitą skonį. Pan ypač patinka su pesto padažu, kurį sutrinu su turimomis žolelėmis, česnaku, aliejumi ir riešutais. Jeigu riešutų neturiu, apseinu ir be jų. Jautiena gali būti kumpis, nugarinė, išpjova ir bet kuri kita kepta dalis. Svarbiausia, kad mėsa būtų neperkepta, sultinga ir supjaustyta itin plonais griežinėliais.

INGREDIENTAI

  • 2 riekelės juodos duonos
  • 100g keptos jautienos nugarinės
  • tepama varškytė
  • 1/4 raudono svogūno
  • 1/4 keptos paprikos
  • 1 nedidelis marinuotas agurkas
  • rukolos / burokėlių lapelių

GAMINIMAS

  1. Juodą duoną sutepkite tepama varškyte.
  2. Jautienos nugarinę kurią išsikepetėte iš vakaro supjaustykite itin plonomis riekelėmis. Storai sudėliokite ant suteptos duonos.
  3. Supjaustykite plonomis riekelėmis svogūną, papriką, agurką.
  4. Viską sudėkite ant mėsos. Užspauskite susukdami į popierių ir palaikykite apie 20-30 minučių, kad susigertų skoniai.

Pastabos: galima naudoti skirtingas mėsos dalis, svarbiausia, kad būtų neperkepta, sultinga.