Kai Nida parašė, kad iš obuolių žievelių, graužtukų ir kitų atliekų pasigamino skanų sirupą nesusilaikiau. Žinoma, neturėdama obuolių tiek, kad iš jų gaminčiau čatnį, obuolienę ar kitą konservą, nedariau obuolinio sirupo. Bet nuraškiusi svarainio obuoliukus ir supjausčiusi jos džiovinimui, iš kauliukų, kampukų ir visokių kitokių nupjaustymų nusprendžiau būtinai pagaminti sirupą, kurį puikiai galima būtų naudoti prie blynų, varškės sūrio ir t.t.
300 ml sirupo
- 250 g įvairiausių svarainių likučių
- 150 g cukraus
- 3 gvazdikėliai
- 1/4 cinamono lazdelės
- 2 kardamono sėklos
- 300 ml vandens
- Svarainių likučius užpilkite vandeniu ir virkite apie 20 minučių kartu su gvazdikėliais, cinamonu ir kardamonu.
- Nukoškite. Grąžinkite svarainių sultinį ant ugnies.
- Suberkite cukrų, ir kai šis ištirps pavirkite apie 5 minutes.
- Labai kvapus, tinkantis prie varškės sūrio, blynų sirupas.