Laaabai mielai atrodantys sausainiai. Ir skoniu nuostabūs. Iš esmės, tai nieko ypatingo, paprasti sviestiniai sausainiai, aptepti citrinos – cukraus glajumi. Bet kaip lengvai jie valgosi.

INGREDIENTAI

  • 250 g miltų
  • Žiupsnelis druskos
  • 325 g cukraus pudros
  • 1/2 citrinos žievelės
  • 150 g sviesto
  • Kiaušinis
  • 4-5 v.š. citrinos sulčių (gali naudoti kavą/romą/sirupą)
  • Žirnelių/kapotų riešutų papuošimui

GAMINIMAS

  1. Miltus sumaišyti su druska, 125 g cukraus pudros ir citrinos žievele. Išpilti ant stalo, viduryje padaryti duobutę. Įmušti kiaušinį, apdėti pjaustytais riebalais ir suminkyti trapią tešlą. Valandai dėti į šaldytuvą.
  2. Iškočioti 3-4 mm storio lakštą, išspausti sausainius. Juos kepti ant riebalais išteptos skardos iki 175C įkaitintoje orkaitėje 8-10 minučių. Ataušinti ant grotelių.
  3. Iš cukraus pudros bei skysčio padaryti skystoką glajų. Juo aptepti sausainius ir papuošti žirneliais. Palikti nudžiūti.

Šaltinis: “Kepimo džiaugsmai”

Sviestiniai sausainiai su glajumi
Sviestiniai sausainiai su glajumi

Taip pat rekomenduojame: