Laaabai mielai atrodantys sausainiai. Ir skoniu nuostabūs. Iš esmės, tai nieko ypatingo, paprasti sviestiniai sausainiai, aptepti citrinos – cukraus glajumi. Bet kaip lengvai jie valgosi.
[vc_row][vc_column][vc_text_separator title=”INGREDIENTAI” i_icon_fontawesome=”fas fa-utensils” i_color=”custom” i_background_style=”rounded” i_background_color=”custom” title_align=”separator_align_left” color=”custom” style=”dotted” border_width=”3″ add_icon=”true” accent_color=”#2863ec” i_custom_color=”#ffffff” i_custom_background_color=”#2863ec”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]- 250 g miltų
- Žiupsnelis druskos
- 325 g cukraus pudros
- 1/2 citrinos žievelės
- 150 g sviesto
- Kiaušinis
- 4-5 v.š. citrinos sulčių (gali naudoti kavą/romą/sirupą)
- Žirnelių/kapotų riešutų papuošimui
- Miltus sumaišyti su druska, 125 g cukraus pudros ir citrinos žievele. Išpilti ant stalo, viduryje padaryti duobutę. Įmušti kiaušinį, apdėti pjaustytais riebalais ir suminkyti trapią tešlą. Valandai dėti į šaldytuvą.
- Iškočioti 3-4 mm storio lakštą, išspausti sausainius. Juos kepti ant riebalais išteptos skardos iki 175C įkaitintoje orkaitėje 8-10 minučių. Ataušinti ant grotelių.
- Iš cukraus pudros bei skysčio padaryti skystoką glajų. Juo aptepti sausainius ir papuošti žirneliais. Palikti nudžiūti.
Šaltinis: “Kepimo džiaugsmai”
Taip pat rekomenduojame: