Bandelės su vištiena ir grybais Kaip jau žinia, esu visiška nemėgėja makaronų, bandelių, tortų bei pyragų. Trumpai tariant, saldumynai ne man, Bandelės Geg 26 6
Osetinų mėsos pyragas Juokinga ar visai ne juokinga būtų, bet atėjus žiemai noriu daugiau mėsos, sotesnio maisto. Paradoksalu, bet Pyragai Geg 25 11
Svogūnų džemas Svogūnų džemas? Taip. Be galo be krašto skanus, kaip garnyras, padažas, ta “uoga” (cinkelis) kuri padaro Konservuoti patiekalai Padažai Geg 25 4
Jautienos kukuliai su Feta Kai darželiuose, turgeliuose, ant palangės ar balkone gausu šviežutėlių prieskoninių žolelių, taip ir norisi visur gausiai Karšti patiekalai Geg 23 6
Tobulo skonio skumbrė Kartais kai pagalvoju, kad žuvis toks dalykas, kad su ja nelabai ką reikia ir daryti. Galima Karšti patiekalai Geg 22 97
Daržovių kugelis Po sočių kalėdinių švenčių, po kelioninių mitybos ypatumų pasiilgau tiesiog paprasto maisto. Maisto, kurį pagaminti yra Apkepai Geg 22 217
Silkė su baravykais Esu laimingas žmogus. Sakysite, kad meluoju arba taip nebūna. Bet pasirodo būna, o būna būtent tada, Užkandžiai Geg 19 127
Aštuonkojo salotos su pankoliu ir apelsinais Man labai džiugu, kad vis dažniau galima Lietuvos prekybos centruose, žuvies parduotuvėlėse, turguose įsigyti puikių jūros Salotos Užkandžiai Geg 18 2
Rūkyto upėtakio užtepėlė Jau gyriausi, kad savo sodyboje turiu rūkyklą, kurioje rūkome žuvį, daržoves, kartais ir mėsą. Bet su Užkandžiai Užtepėlės Geg 17 93
Tarta su špinatais ir dilgėlėmis Šį savaitgalį buvome visi labai užimti, bet sekmadieniniai pietūs vis tiek yra šventas reikalas. Tas susėdimas Pyragai Geg 16 100
Trinta bulvių ir žirnių sriuba Baigėsi vasara, baigėsi Aukojimo šventė Turkijoje, tai laikas grįžti prie darbų ir prie apleistų pareigų. Apie Sriubos Geg 13 355
Keptas Helim sūris su mėtų pagardu Helim sūris yra kilęs iš Kipro, tačiau populiarus tiek Graikijoje, tiek Turkijoje. Žinoma, turkai dažnai jo Salotos Užkandžiai Geg 11 3
Baklažanų ir pomidorų salotos Jau baiginėjasi Ramadano šventės, o štai karščio banga tiesiog užpuolė. Nors visada vasarą karšta, bet kas Salotos Geg 11 4
Bosnijos koldūnai “Bosnak mantı” Prisipažinsiu, kad ieškodama šio recepto kilmės bandžiau ieškoti Bosnijos maisto tinklaraščiuose informacijos, tačiau pasirodo tokio tipo Karšti patiekalai Virtinukai Geg 11 63
Šviežios bulvės su baltuoju padažu Kai prisimenu vasaros dienas Lietuvos kaime, visada pietums būdavo bulvės, ypač prasidėjus šviežių bulvių derliui. Juk Karšti patiekalai Geg 10 266