Svogūnų džemas? Taip. Be galo be krašto skanus, kaip garnyras, padažas, ta “uoga” (cinkelis) kuri padaro užkandį tobulu. O pagaminamas?.. net didžiausiam tinginiui nesukelia problemų….na gerai, šiek tiek kantrybės reikalauja.

Kodėl aš jį gaminau?

Gal todėl, kad:

  • Ūkininkų turgelyje moteriškė įpiršo nusipirkti raudonųjų svogūnų už pigiai, nes jai jau darbas baigėsi, labai daug atsivežusi buvo, o gal tiesiog mažai pirkėjų tebuvo;
  • Visada grįždama iš Prancūzijos įsidedu kelias Foie gras dėžutes;

Antiena dažnas svečias ant mūsų šeimos stalo ir t.t.

Svogūnų džemui reikės:

INGREDIENTAI

  • 1 kg nuvalytų raudonųjų svogūnų
  • 200 ml raudono vyno
  • 100 ml raudonojo vyno acto
  • 100 g cukraus
  • 2 šaukštų medaus
  • 1 šaukšto balzamico padažo
  • 1/2 a.š. druskos
  • alyvuogių aliejaus
  • čili pipiriukas (aš sugalvojau paimprovizuoti)

GAMINIMAS

  1. Pirmiausia susipjaustau svogūnus.
  2. Įkaitinu puodą su aliejumi, suberiu supjautytus svogūnus.
  3. Kai šie apkepa, suberiu cukrų, supilu vyną. Pastoviai maišydama po 20 min. supilu raudonojo vyno actą, medų, įdedu pipiriuką ir toliau verdu apie 2 valandas vis pamaišydama, kad neprisviltų.
  4. Pabaigoje supilu balzamico actą ir po 15 minučių išgriebiu čili pipiriuką ir džemą sudedu į mažus stiklainukus, kad atsidarius būtų galima greitai suvartoti.

OOOO pas mus šis gardumėlis vartojasi labai greitai:))