Turinys:
Čia kai ateina tas laikas, kai iškyla klausimas, ką gi dar galima padaryti su faršu… Va ką!
Su skoniu viskas gerai, kiniečiai (turiu omeny šiaip visus azijiečius, kiniečiai tik apibendrina viską) manyje apsigyvenę, ir aš jiems pataikauju, todėl viskas, kas azijietiška, man visada patinka. O dar čia buvo tiek daug kvapų ir skonių, kad net galva sukosi. Labai aromatingas patiekalas!
Numušiau vieną balą todėl, kad man šitame patiekale trūko daržovių. Aš savo nuožiūra kitą kartą dar įdėčiau svogūnų ir paprikų. Valgyti šį patiekalą skaniausia su kepintais ryžiais su kiaušiniu (egg fried rice).
- Įvertinimas: 9/10
- Sudėtingumas: Labai paprasta
- Šaltinis: Šį tailandietišką receptą radau šefo Ken Hom knygoje “Ken Hom’s Hot Wok“, 117-ajame puslapyje.
INGREDIENTAI:
Keturioms nelabai didelėms porcijoms reikės
- Pusantro valgomojo šaukšto riešutų aliejaus ar kitokio bekvapio (sojų, rapsų ir t.t.);
- 3 valgomųjų šaukštų labai smulkiai supjaustyto česnako;
- 2 valgomųjų šaukštų smulkiai supjaustytų aitriųjų raudonų čili pipiriukų (sėklas išimkite);
- 450 g kiaulienos faršo;
- 2 valgomųjų šaukštų smulkiai supjaustytos šviežios kalendros;
- 2 valgomųjų šaukštų tailandietiško žuvų padažo (Thai fish sauce);
- 1 valgomojo šaukšto austrių padažo (Oyster sauce);
- 2 arbatinių šaukštelių cukraus;
- 150 ml vištienos sultinio;
- Didelės saujos šviežių bazilikų lapų.
GAMINIMAS:
- Viską iš anksto susipjaustykite.
- Įkaitinkite keptuvę ant didelės ugnies, tada supilkite aliejų. Kai aliejus įkais ir pradės po truputį dūmoti, suberkite česnakus, čili pipiriukus ir viską kepinkite pusę minutės.
- Tada sudėkite faršą ir toliau viską kepkite 3-4 minutes.
- Suberkite į troškinį smulkintą kalendrą, supilkite žuvų ir austrių padažus, vištienos sultinį bei suberkite cukrų. Viską gerai išmaišykite ir kepkite dar 3-4 minutes arba, kol faršas iškeps.
- Galiausiai sudėkite į troškinį baziliko lapus ir, viską išmaišę, pakepkite dar 1 minutę.
- Neškite keptuvę tiesiai ant stalo ir patiekite su kepintais ryžiais su kiaušiniu (egg fried rice). Kaip jau sakiau, aš kitą kartą dėsiu paprikų į troškinį – tokiu atveju jas į keptuvę reiktų sudėti pradžioje kepimo.
Skanaus!