Kartais pagalvoju, kiek daug vaikystėje suvalgiau nesąmonių, – kadangi buvau nevalgi ir užtekdavo ko nors įsidėti į burną tik kartą per dieną, užsikišdavau visokiais nesveikais patiekalais, kuriais lepindavo baba. Mėgdavau batonėlius “Tiko”, nudažytą jautienos išpjovos kumpelį, sintetinius sausainius, kuriais apsivalgius mėtydavau likusius į laužą ir žiūrėdavau, kaip gražiai jie sudega, keptus makaronus ant daug daug sviesto – skamba lyg ir neblogai, betgi šitiek riebalų vaikui nereikia. O valgydavau juos daugiadienėmis – pavyzdžiui, visą savaitę, kol nusibosta, prašau tik makaronų ir daugiau nieko.

Taigi kur lenkiu – o, kad man tada kas nors būtų davęs šios sriubos! Tikriausiai būčiau nebenorėjus nei vieno saldumyno, nes kokosai ir bananai – mano derinys. Būčiau makaronus sulesinusi vištoms, sausainius atidavus šuniui, o kumpelį katėms, kurių kiekvieną vasaros sezoną turėdavau po naują. Ši sriuba atradimas!

Jėga!!! Ir kvapas mano, ir skonis mano, ir viskas mano – valgiau tiek daug, kad persisotinau vitaminais, ir išbėrė. Bet nieko, kai tik spuogai praeis, valgysiu vėl, tik gal mažiau. Bananai ir kokosai – skaniausias derinys man. Mano svajonė – kad kievienas vaikas galėtų vaikystėje valgyti tokią sriubą. Jesus, pavydžiu aš tiems azijiečiams – kažin jie patys suvokia, kaip gerai jie valgo???

  • Įvertinimas: 10/10
  • Sudėtingumas: Labai paprasta – užtruksite vos kelias minutes.
  • Šaltinis: Receptą radau knygoje ‘Ken Hom’s Hot Wok’, 126-ajame puslapyje. Receptą iš Tailando virtuvės į Europą atsigabeno šefas Ken Hom.
Tailandietiška kokosų ir bananų sriuba
Tailandietiška kokosų ir bananų sriuba

INGREDIENTAI

4 porcijoms reikės:

  • Skardinės kokosų pieno (400 ml)
  • 5 vidutinio dydžio bananų
  • 1 arbatinio šaukštelio druskos
  • 2 valgomųjų šaukštų cukraus (rudojo, jei norite skaniau)

GAMINIMAS

  1. Nulupkite ir supjaustykite bananus. Recepte parašyta, kad pjaustyti reikia šiek tiek smulkiau, nei mano sriuboje, – maždaug mažo kasnio dydžio gabalėliais, bet aš susipjaučiau stambiau, nes taip pasišvietė.
  2. Paimkite nesvylantį prikaistuvį ar keptuvę, supilkite kokosų pieną, suberkite cukrų ir druską, ir viską užvirinkite iki pirminio burbuliukų leidimo.
  3. Tada sudėkite bananus, sriubą išmaišykite ir vėl viską užvirinkite iki lengvo burbuliavimo.
  4. Patiekite sriubą dubenėliuose karštą – šalta ne tokia skani.

Skanaus!